Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica povodom Dana općine Mala Subotica

Datum objave: 2. srpnja 2020.

Svoj dan općina Mala Subotica slavi 2. srpnja, kada je 1334.godine utemeljena župa u Maloj Subotici. Tim povodom u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je obilježeno 27 godina postojanja općine.
Sjednicu su otvorili članovi tamburaškog orkestra KUU „Zvon“, a mnogobrojne goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Mala Subotica Mladen Križaić.
Iza nas je jedna od uspješnijih godina u povijesti naše Općine. Završili smo rekonstrukciju i dogradnju javne rasvjete u svim naseljima, obavljena je većina radova na postavljanju širokopojasne mreže za internet, obnovili smo dječja igrališta te smo izdvojili više od 2 milijuna kuna za projekte udruga, socijalne usluge, stipendije i obrazovanje.“, naglasio je u svom obraćanju načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.
Planova za budućnost ne nedostaje, a zahvaljujući uspješnom povlačenju europskih sredstava na području Općine provodi se nekoliko europskih projekata. Uspješno realizirane projekte pohvalio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je poručio da će se dobra suradnja Međimurske županije i Općine nastaviti, a svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti među kojima su bili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, član Uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić i načelnici susjednih općina.
Dodijeljene nagrade, zahvalnice i grb Općine Mala Subotica
Povodom 100 godina djelovanja, DVD-u Palovec dodijeljena je plaketa Općine „Grb Općine Mala Subotica“, dok je novčana nagrada dodijeljena Sari Novak za osvojenu broncu u kategoriji juniorki na prvenstvu Hrvatske u Rijeci, Lovri Farkašu za osvojenu broncu u kategoriji kadeta na prvenstvu Hrvatske u Rijeci, Karlu Skolu za 1. mjesto za najbolji stručni rad na 1. Badel Barmen Junior Cupu-u, Luciji Bujanić za iznimne uspjehe u školovanju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, Mariji Rojko za iznimne uspjehe u školovanju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Anamariji Švenda za iznimne uspjehe u školovanju na Veleučilištu Lavoslav Ružićka i Saši Vukoviću za iznimne uspjehe u školovanju na Filozofskom fakultetu. Nogometna škola općine Mala Subotica, Sportsko ribolovna udruga „Klen“ Držimurec-Strelec, Stolnoteniski klub Mala Subotica i Krojačka radiona Gregorinčić primili su zahvalnice za doprinos razvoju zajednice. Zahvalnice su dodijeljene i karatisticama Emi Marčec i Aidi Trstenjak za odlične rezultate postignute na natjecanjima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content