Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I čekaonice Doma zdravlja Čakovec bit će opremljene novim klima uređajima

Datum objave: 19. svibnja 2020.

Bez obzira na okolnosti pandemije korona virusa, nastavljaju se ulaganja  u primarnu zdravstvenu zaštitu Međimurske županije.  U Dom zdravlja Čakovec, čija je nova zgrada otvorena 2019. godine, a s ciljem daljnjih poboljšanja uvjeta rada liječnika i boravka pacijenata u čekaonicama, Dom zdravlja Čakovec bit će opremljen i klima uređajima. Ravnatelj Branko Vrčić dr.med. i direktorica Đurkin d.o.o-a  Maja Đurkin Međimurec 19.svibnja 2020, potpisali su ugovor za ugradnju 7 vanjskih i 14 unutarnjih jedinica klima uređaja, ukupne vrijednosti 312.207,50 kuna.
Direktorica tvrtke Đurkin d.o.o. Maja Đurkin Međimurec kazala je da će se s ugradnjom klima uređaja započeti  u roku od 7 dana od potpisa ugovora i izrazila zadovoljstvo što kao domaća tvrtka nastavljaju raditi na projektu Doma zdravlja Čakovec.
Klima uređaji bit će ugrađeni u 6 čekaonica, a Dom zdravlja površine je 5315 m2 bruto i 3526 m2 neto površine te je jedna od najmodernijih zdravstvenih ustanova u Međimurju. „Nastavljamo s ulaganjima u opremu i objekte Doma zdravlja Čakovec. Sve ordinacije opremljene su klima uređajima, a sada će biti i čekaonice. Zahvaljujem Međimurskoj županiji na pomoći oko realizacije i opremanja 6 čekaonica klima uređajima.“, kazao je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić dr.med.
Prilagođavanjem današnjim izazovima te novim protokolima, ugradnja klima uređaja samo je potvrda praćenja potreba u zdravstvenih ustanovama te pomnog planiranja. „Dnevno kroz Dom zdravlja prođe do 80 pacijenata po jednoj ordinaciji,  a  Dom zdravlja ima 32 ordinacije: 16 ordinacija opće medicine, 6 ordinacija dentalne medicine, 4 ordinacije pedijatrije i ginekologije, 2 ordinacije medicine rada, RTG zuba, mobilni palijativni tim, psihologijski centar, dentalni laboratorij, zdravstvenu njegu i prostorije patronaže. U Međimurju  puno ulažemo u zdravstvo, a iako su sve ordinacije opremljene po najvišim standardima i pravilima struke, današnje potpisivanje potvrda je da se nastavlja investicijski ciklus u zdravstveni sustav Međimurja.“ zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zajedno s pročelnicom UO za zdravstvo Sonjom Tošić Grlač nazočio potpisivanju ugovora.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content