Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U lipnju poziv za energetsku obnovu kuća, a prijave krajem ljeta

Datum objave: 15. svibnja 2020.

14. svibnja 2020. godine, na sjednici Vlade je prihvaćen Program energetske obnove obiteljskih kuća, a za tu namjenu osigurano je 142 milijuna kuna. Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da krajem ljeta kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća. Poziv će se objaviti u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama. Program energetske obnove Ministarstvo graditeljstva pripremilo je ranije, ali cijeli postupak odgođen je zbog koronavirusa.
Raspisivanje poziva za energetsku obnovu odnosit će se na sve obiteljske kuće, bez obzira na godinu izgradnje, a osnovni uvjet je da se radi o legalnim objektima. Po donošenju ove Odluke, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će objaviti Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u kojem će detaljno biti navedeni prihvatljivi uvjeti i dokumentacija za prijavu. Organizirat će se i tribine na tu temu kada epidemiološka situacija to dozvoli.
Više o navedenom na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content