Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministarstvo poljoprivrede objavilo natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Datum objave: 8. svibnja 2020.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata u 2020. godini prema Programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture, ruralnog razvoja, poduzetništva i obrta  na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina na područjima jedinica lokalne samouprave.Cilj ovog Natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišnu orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu prihoda dovoljno za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.
Prijavu na ovaj Natječaj može podnijeti SOPG/OPG  upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom više od 5 % pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine. Prihvatljiva područja za prijavu na Natječaj iz Međimurske županije jesu općine Orehovica, Kotoriba, Podturen i Mala Subotica.
Ukupna vrijednost ovoga Natječaja iznosi 14.000.000,00 kn, a najviši iznos po korisniku je 60.000,00 kn. Prijave se podnose od 11.5.2020. godine, a krajnji rok za prijavu na Natječaj je 25.5.2020.godine.
 
Više o natječaju ovdje

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content