Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljen natječaj za mjeru restrukturiranje i konverzija vinograda

Datum objave: 1. travnja 2020.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 31. ožujka 2020. godine natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda. Glavni cilj mjere je povećanje konkurentnosti proizvođača vina kroz modernizaciju vinogradarskih tehnika, promicanje visoko kvalitetnih vinograda i proizvodnju vina prema potrebama i preferencijama potrošača. Potpora za ovu mjeru može se odobriti za aktivnosti koje obuhvaćaju; zamjenu sorte/sorata (uključujući i cijepljenje), premještanje vinograda, te poboljšavanje vinogradarskih tehnika.
Korisnici mjere su vinogradari upisani u Vinogradarski registar (fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar).
Dozvoljeni troškovi unutar mjere su:
- ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i
- ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.
Razina potpore iznosi do 75% od ukupno prihvatljivih troškova za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage te za troškove doprinosa u naravi.
Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 1.000.000,00 EUR.
Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka.
Korisnici mogu ostvariti i naknadu za gubitak dohotka u obliku financijske naknade ili prava na koegzistenciju, odnosno istovremeno postojanje starih i novih vinograda.
Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja 2020. godine, a natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content