Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

MEĐIMURSKA JE ŽUPANIJA ZAPOČELA S ISPLATOM POTPORA MALE VRIJEDNOSTI U POLJOPRIVREDI

Datum objave: 27. prosinca 2019.

Sukladno Programu potpora poljoprivredi Međimurske županije za razdoblje 2017. – 2020. godine, a temeljem Javnih poziva započela je isplata potpore male vrijednosti u poljoprivredi na području Međimurske županije. Pravo na potporu ostvarilo je 393 poljoprivrednih gospodarstva u ukupnom iznosu od 706.691,00 kn.
Potpore će biti isplaćene poljoprivrednim gospodarstvima koja su zadovoljila uvjete Javnih poziva i to za Edukaciju i stručno osposobljavanje poljoprivrednika, Ekološku poljoprivredu, Sufinanciranje kontrole plodnosti tla, Organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i izložbama, Sudjelovanje u programima kvalitete, stvaranju robne marke i zaštite međimurskih poljoprivrednih proizvoda, Podizanje trajnih nasada, Nabavu i postavljanje sustava za zaštitu od višegodišnjih nasada od tuče, Gradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za preradu poljoprivrednih proizvoda, Okrupnjavanje i povećanje posjeda poljoprivrednog zemljišta i Nabavu i zadržavanje uzgojno valjanih nerastova i nazimica.
Svim poljoprivrednim gospodarstvima koja su ostvarila pravo na potporu male vrijednosti biti će dostavljena obavijest.
Korisnici potpora iz proračuna Međimurske županije su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva. Jedan korisnik može ostvariti potporu po više mjera pod uvjetom da njihov maksimalni iznos ne prelazi 70.000,00 kn godišnje.
Svake godine županija povećava sredstva koja se izravno isplaćuju poljoprivrednicima kako bi se na vrijeme pripremili za novu proizvodnu godinu. Cilj potpora male vrijednosti je razvoj  poljoprivrede i unaprjeđenje ruralnog prostora, poticanje konkurentnosti poljoprivrede i postizanje održivog razvoja ruralnih zajednica, kao i drugih ciljeva utvrđenih poljoprivrednom politikom Republike Hrvatske.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content