Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje pokazalo veliko srce u akciji prikupljanja igračaka za Udrugu udomitelja djece Međimurja

Datum objave: 24. prosinca 2019.

Bliži nam se Božić, koji je svima, a posebice djeci, razlog za veselje i darivanje te je sa željom da božićni blagdani budu jednako lijepi svim međimurskim mališanima, Međimurska županija u suradnji s Udrugom udomitelja djece Međimurja i Centrom za socijalnu skrb Čakovec, organizirala dobrotvornu akciju prikupljanja igračaka i slikovnica.
Niz godina provodimo različite aktivnosti u suradnji s Udrugom udomitelja djece Međimurja, financiramo stambenu zajednicu, božićne i uskrsne vlakiće koji potiču posebno uzbuđenje i radost kod djece. Nakon ovogodišnjeg božićnog vlakića, željeli smo učiniti korak više kako bi smo svoj djeci bez adekvatne roditeljske skrbi omogućili da dožive čaroliju Božića.“, kazala je zamjenica župana Međimurske Sandra Herman.
Zahvaljujući velikom odazivu, sakupljen je velik broj igračaka i darova. U akciju su se uključili i Dječji vrtić Žibeki Čakovec i podružnica Pribislavec, čiji su polaznici prikupili božićne poklone na inicijativu Caristasa Župe Sveti Juraj na Bregu koji je organizirao akciju „Djeca djeci“ te je na taj način cijela priča dobila dodatnu vrijednost. Poklone je uručio načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.
Sakupljene igračke i darove predali su Udruzi udomitelja djece Međimurja uoči svečane sjednice Skupštine Međimurske županije župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem. Predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja Marina Hoblaj poručila je da će pokloni biti uručeni djeci čiji udomitelji nisu članovi Udruge.
Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju i na bilo koji način doprinijeli njenom uspješnom provođenju, posebice najmlađima koji su se nesebično odrekli svojih igračaka. Ništa ne vrijedi kao jedan dječji osmijeh, a kada zajedno možemo razveseliti dječja srca, to je najveći poklon koji možemo dobiti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content