Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donji Kraljevec dobio jedan od najljepših vrtića zahvaljujući obnovi i rekonstrukciji vrijednoj 3,8 milijuna kuna

Datum objave: 11. listopada 2019.

Dječji vrtić „Ftiček“ u Donjem Kraljevcu dobio je novo ruho – dogradnjom i rekonstrukcijom objekta izgrađeno je 300 m2 modernog prostora i 300 m2 preuređenog postojećeg prostora. Projekt vrijedan 3.764,597 kuna odvijao se u dvije faze od 2016. godine, a svečano je otvoren u petak, 11. listopada 2019. godine.

Neizmjerno smo sretni i ponosni što smo dobili nove prostore prilagođene visokim pedagoškim standardima. Ovo je trenutak u kojem se možemo pohvaliti i istaknuti da, kako je Međimurje primjer drugima po mnogo čemu, tako je primjer i u predškolskom odgoju. Ono što je u drugim vrtićima novitet, naša djeca svakodnevno žive, pa tako u našem vrtiću djeca svakodnevno borave u prirodi, konzumiraju domaću hranu i istražuju svoju okolinu koje je bogato poticajima. Sada smo dobili vrtić koji je među najljepšima u županiji, a naša će ga djeca sada oplemeniti svojim osmijehom i radošću.“, poručila je ravnateljica vrtića Sandra Vlah.

Sama ideja o nadogradnji vrtića krenula je davno, kako je istaknuo načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, a zasigurno ne bi bila realizirana bez direktora tvrtke Tehnix Đure Horvata, koji je najveći donator investicije. "U današnje doba u kojem vlada trend iseljavanja, provodimo mjere kojima investiramo u djecu i mlade kako bi taj trend zaustavili. Svaka uložena kuna višestruko se vraća kada vidimo zadovoljstvo ljudi u našoj općini, što znači da naša naselja imaju sigurnu budućnost.", dodao je načelnik Horvat.

Da je Donji Kraljevec poznat po inovativnom provođenju projekata i rješavanju problema, istaknuo je predsjednik Skupštine Mladen Novak: "Realizacijom ovog projekta vidimo snagu naše zajednice jer uključivanjem ne samo lokalne i regionalne vlasti, nadležnog Ministarstva i korištenjem europskih fondova, nego i poduzetnika koji ulažu u dobrobit zajednice. Županija smo koja najviše izdvaja za predškolski odgoj te smo jedini koji osiguravamo asistente i u predškolskom obrazovanju. Djeca su naše blago, a blago treba vrijedno čuvati te je ovaj vrtić ustanova koja to i čini."

Dječji vrtići temelj su za stvaranje perspektive ostanka i povratka u Hrvatsku, istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak, koji je dodao da je pravo svakog djeteta rani i predškolski odgoj u kojem razvijaju svoje sposobnosti te je zahvalio svima koji su prepoznali investiciju i uložili svoj trud da se ona realizira.

Dječji vrtić „Ftiček“ u postojećem objektu nalazi se od 1987. godine, a zahvaljujući preuređenju opremljen je prostor za novu stariju skupinu i jasličku skupina koja je otvorena u travnju ove godine. Za 88 mališana u 4 skupine, njihove odgojiteljice, djelatnike i ravnateljicu otvorenje novih prostorija, koje je blagoslovio župnik Župe sv. Roka Draškovec Matija Vonić, proteklo je u svečanom tonu i s puno uzbuđenja. Pjesmom, plesom i recitacijama pokazali su što sve uče i rade u vrtiću, a Larisa Cvek i Niko Tota imali su čast da prerežu vrpcu i otvore vrtić.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content