Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Odabrani najljepši vrtovi i okućnice Međimurja

Datum objave: 10. listopada 2019.

Tri zaljubljenice u prirodu i cvijeće, Ljubica Ribić iz Podturna, Štefica Mišić iz Donjeg Kraljevca i Ana Perčić iz Žabnika, ovogodišnje su dobitnice priznanja u akciji „Čiji je vrt najljepši“ koji zajedno provode Turistička zajednica Međimurske županije i Međimurske novine.
Izbor najljepše uređene okućnice u Međimurju provodi se treću godinu za redom kako bi potaknuli stanovnike Međimurja održavanju i uljepšavanju okućnica te je prilagođen novim trendovima. Međimurci sve više minimalistički uređuju zelene oaze za odmor na terasama, balkonima ili dvorištima što su potvrdili i ovogodišnji sudionici izbora kojih je bilo čak 22.
U izboru za najljepši vrt sudjelovali su: Vesna Vizinger iz Brezja, Barbara Crnčec iz Gornjeg Kuršanca, Rozalija Fučko iz Ivanovca, Angela Ciglar iz Male Subotice, Cela Tkalec iz Remisa, Zdravko i Mirjana Ladić iz Bogdanovca, Štefica Mišić iz Donjeg Kraljevca, Helena Matoša iz Peklenice, Ružica Šoltić iz Lopatinca, Vanja Detić Veseli i Alen Veseli iz Šenkovca, Spomenka Bacinger iz Vukanovca, Kristina Kozar iz Ivanovca, Ljubica Ribić iz Podturna, Nada Bister iz Savske Vesi, Marija Kolarić iz Peklenice, Amalija Augustić iz Čakovca, Ana Perčić iz Žabnika, Marija Lovrek iz Nedelišća, Petra Vugrinec iz Šenkovca, Nada Baksa iz Gardinovca, Marijana Ciglarić iz Dunjkovca i Barbara Fučec iz Ivanovca. Posebnu nagradu za najljepši cvijet pripala je Mariji Lovrek za prekrasne bugenvilije.
Teška odluka odabira najboljih pala je na stručnu komisiju Međimurskih novina u sastavu Snježana Zorković, Božena Malekoci Oletić, Vlasta Vugrinec, Sanja Heric i Dora Vadlja, koja je obišla sve prijavljene sudionike i izabrala dobitnike. „I ove godine ukazali ste čast Međimurskim novinama i otvorili vrata svojih vrtova. Obilazeći ih najviše smo cijenili vaš osobni trud, a ne novac uložen u njih, ali smo se potrudili da svi dobiju priznanje za ono što čine da Međimurje bude još ljepše i čarobnije uređeno. Pričom o kontinentalnom turizmu bavimo se već dugo godina te želimo potaknuti naše Međimurce da se pohvale svojim trudom i ljepotom Međimurja.“, poručio je direktor Međimurskih novina Tomislav Novak.
Dodjela priznanja održana je u četvrtak, 10. listopada 2019. godine u dvorani Međimurske palače turizma, a nagrade sudionicima uručili su predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman i direktor Međimurskih novina Tomislav Novak.
Turizam nije samo gospodarska grana već kroz njega promoviramo naš kraj, čuvamo naš identitet i baštinu, a to ne činimo kroz jedno naselje, destinaciju ili manifestaciju, već kroz cjelovitost koju njegujemo u Međimurju. Uređene okućnice i vrtovi prvo je što turisti i posjetitelji primijete kada prolaze kroz naša mjesta te svojim radom i voljom doprinosite boljoj slici našeg zavičaja.“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je čestitao svim sudionicima te dodao: „Zahvaljujemo na vam na daru koji dajete svima nama i našem Međimurju, a upravo je zbog vašeg truda Međimurje prije nekoliko dana proglašeno najuspješnijom kontinentalnom destinacijom u Hrvatskoj. Zasluga je to naših brojnih turističkih djelatnika, ugostitelja, vinara, poljoprivrednika i svih koji se bave turizmom, ali i vas koji dajete završnu notu našem trudu i ulaganjima. Kao što mi kroz brojne projekte i programe ulažemo, napredujemo, pomičemo brojke i standarde iz godine u godinu, tako i vi iz mjeseca u mjesec održavate svoje vrtove, brinete, realizirate nove ideje i zato je vaš uspjeh važan za sve nas.“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content