Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

NATJEČAJ za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2019./2020.

Datum objave: 10. listopada 2019.

TGemeljem Pravilnika o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja („Službeni glasnik Međimurske županije“ broj 14/14) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja (Službeni glasnik Međimurske županije broj 10/17), Međimurska županija 9. listopada 2019. raspisuje
 

NATJEČAJ

za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja

za školsku godinu 2019./2020.

 Stipendije se dodjeljuju:

  • djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka
  • djeci razvojačenih nezaposlenih ili umirovljenih hrvatskih branitelja čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od iznosa osobnog poreznog odbitka ako se radi o stipendiji za prvo i drugo dijete. Ako se stipendija traži za treće i svako daljnje uzdržavano dijete, a prvo dvoje djece nisu bili korisnici stipendije, prosjek primanja može biti i veći, ali ne više od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka po članu domaćinstva.

 
Prosjek primanja utvrđuje se tako da se zbroj prihoda svih članova zajedničkog domaćinstva za isto vremensko razdoblje dijeli s brojem članova i brojem mjeseci na koji se primanja odnose.

  • Dokumenti potrebni za sudjelovanje na natječaju:
  1. ispunjen i potpisan obrazac prijave
  2. potvrda o redovnom upisu učenika u srednju školu
  3. preslika osobne iskaznice učenika i branitelja
  4. rodni listovi za djecu branitelja
  5. potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Čakovec o statusu razvojačenog nezaposlenog hrvatskog branitelja (za nezaposlene razvojačene hrvatske branitelje)
  6. dokument kojim dokazuju status umirovljenika
  7. potvrda Porezne uprave o stalnim novčanim primanjima svih članova zajedničkog domaćinstva u kojem učenik živi.

 
Upravni će odjel za obrazovanje, kulturu i šport od nadležne službe Ureda državne uprave u županiji pribaviti podatke o statusu stradalnika Domovinskog rata i iznosu invalidnine, a od nadležne službe Ministarstva obrane potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu za roditelje svih učenika prijavljenih na natječaj.
Stipendija za školsku godinu 2019./2020. iznosi 3.000 kuna.
Obrazac prijave uz svu potrebnu dokumentaciju navedenu pod točkom III. predaje se u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport (soba 51), Ruđera Boškovića 2, Čakovec, do 11.11.2019., radnim danima, od 9 do 13 sati.
Obavijesti o rezultatima natječaja bit će dostavljene sudionicima do 20.12.2019.
Ovaj natječaj, Pravilnik o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja, njegove izmjene te obrazac prijave na natječaj objavljeni su na stranicama Međimurske županije: medjimurska-zupanija.hr .

ŽUPAN
Matija Posavec, mag.ing.

KLASA:    604-01/19-02/1
URBROJ: 2109/1-01-19-1
Čakovec, 9.10.2019.
Prilozi:
Obrazac prijave 2019.-2020.
Pravilnik o dodjeli učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja
Izmjene Pravilnika

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content