Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan ugovor o početku radova za Aglomeraciju Mursko Središće

Datum objave: 17. rujna 2019.

U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću potpisan je ugovor za izgradnju sustava odvodnje u sklopu projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Mursko Središće“, čime je službeno započeo projekt izgradnje sustava odvodnje u toj aglomeraciji. Ugovor vrijedan 165.324.837,51 kn bez PDV-a potpisali su direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak i direktor Tegre d.o.o. Ivan Kolarić, a sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije i nacionalnih sredstava (70,84% bespovratna sredstva EU, 12,64% Državni proračun RH, 12,64% Hrvatske vode, 3,88 % jedinice lokalne samouprave).
Ovim iznimno značajnim projektom unaprijedit će se kvaliteta života naših Međimurki i Međimuraca, ali i pridonijeti racionalnijem korištenju vodnih resursa.“, rekao je gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak, naglasivši važnost projekta aglomeracije Mursko Središće za općine i naselja koja do sada nisu imali riješenu kanalizaciju.
Projektom aglomeracije Mursko Središće koji će se provoditi kroz realizaciju 6 komponenti predviđena je izgradnja sustava odvodnje sanitarnih otpadnih voda na području Grada Mursko Središće (naselja Mursko Središće, Peklenica i Hlapičina) te Općine Sveti Martin na Muri (Žabnik, Marof, Vrhovljan, Sveti Martin na Muri, Brezovec, Jurovec, Lapšina i Čestijanec), Općine Selnica (Selnica – dio) i Općine Vratišinec (Vratišinec i Gornji Kraljevec).
Predviđena je rekonstrukcija sustava odvodnje na području grada Murskog Središća, a projektom je obuhvaćeno i provođenje stručnog nadzora nad izgradnjom sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje kao i nabava vozila za održavanje sustava odvodnje, upravljanje projektom te aktivnosti na promidžbi i vidljivosti tijekom trajanja projekta.
 „Sve ono što se događalo na ovom projektu do sada, pogotovo vezano uz dokumentaciju, pokazalo je da Međimurske vode, lokalna samouprava i Županija razmišljaju dugoročno i spremni su na sve izazove, zbog čega su i došli do ove faze. Realizacijom ovog projekta i drugih projekata vodno komunalne infrastrukture ulazimo u fazu u kojoj će ključni izazov biti građevinska infrastruktura.“, izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako je 860 milijuna kuna uloženo u Međimursku županiju kroz projekte vodoopskrbe – aglomeraciju Čakovec te sada i aglomeracije Donja Dubrava i Mursko Središće, naglasivši koliko je bitna suradnja svih dionika na realizaciji projekta - Međimurskih voda, jedinica lokalne samouprave i županije. 
U naslijeđe našoj i budućim generacijama ostavljamo standard u komunalnoj infrastrukturi na europskoj razini. Dug je bio put zbog zamršenih postupaka javne nabave, ali ovaj projekt i ostali slični projekti pozicioniraju nas kao regiju koja zna kako pripremiti kvalitetni projekt i povući  sredstava iz EU fondova.“, izjavio je župan Međimurske županije Matija Posavec, dodavši kako u ovom trenutku županija ima dodatnih dvadesetak projekata za investicije u obrazovanju i zdravstvu.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content