Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Arhitekti Bojan Perhoč i Vesna Makovec predstavili svoje stvaralaštvo

Datum objave: 17. rujna 2019.

Nakon što je urbanističko – arhitektonska izložba UrboArhitektura 20+20 gostovala u Centru za kulturu Čakovec, dvadesetogodišnji rezime arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva čakovečkih arhitekata Bojana Perhoča i Vesne Makovec predstavljen je i u zgradi Scheier.
Nije to presjek samo njihova rada, već i rada lokalne zajednice, gospodarstvenika te privatnih investitora s kojima kroz suradnju izgrađuju urbanističku i arhitektonsku sliku gradova i naselja Međimurske županije. Među projektima i realizacijama arhitektonsko-urbanističkog dvojca su i oni poput turističkog projekta vidikovca na Mađerkinom bregu te rekonstrukcije Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, ali i mnogi drugi, od Galerije Sjever, preko Lesnine do poslovnog centra Đurkin. U urbanističkom dijelu izložbe, osim prostornih i urbanističkih planova gradova i općina, moglo se vidjeti kako su se kroz dva desetljeća realizirali pojedini provedbeni planovi mjesnih centara, stambenih, gospodarskih i sportskih zona, izvele revitalizacije zapuštenih i devastiranih prirodnih prostora te provele urbane sanacije bespravnih naselja i urbane preobrazbe napuštenih građevinskih područja.
Izložbu su uveličali brojni uzvanici, a među njima i župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec, predsjednica Udruge hrvatskih urbanista Sandra Jakopec, arhitekti, poduzetnici te predstavnici kulturno-umjetničkog života.
Ovom prigodom spojene su dvije umjetnosti - arhitektura i glazba, budući da je izložbu u zgradi Scheier obogatio klavirski koncert Igora Perhoča, arhitekta koji je i sam tvorac nekih od izloženih projekata. Uz Perhoča, izvedbama Yanna Tiersena i Ludovica Einaudia publiku su oduševili i Josipa Mrla na klaviru, Adrijano Valpatić na gitari te Emil Kranjčić na udaraljkama. No ni time popratni sadržaji ne završavaju jer najavljena su još dva predavanja 25. rujna. Milivoj Kuhar predavat će o fotografiji u arhitekturi, a Ivan Goričanec na temu „Suvremena arhitektura vinskih podruma i vinska kultura“. Završni gitaristički koncert Branimira Novaka i Nenada Srpaka s gostima, Mladenom Magdalenićem (klavir) i Tamarom Korunek (vokal), bit će održan 28. rujna, nakon čega se izložba UrboArhitektura 20+20 zatvara.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content