Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba

Datum objave: 14. rujna 2019.

Općina Kotoriba svoje dane slavi uz katoličku svetkovinu Jesenskog križeva. Ove godine uz razne sportske, zabavne i kulturne sadržaje proslava se održava od 7. do 15. rujna, a središnji događaj uobičajeno je svečana sjednica Općinskog vijeća.
Sjednicu je u petak, 13. rujna 2019. godine u dvorani tamošnjeg Doma kulture otvorio predsjednik Općinskog vijeća Općine Kotoriba Stanko Vugrinčić koji je izrazio zadovoljstvo što općinski vijećnici, bez obzira na stranačku pripadnost, složno surađuju za dobrobit ovog mjesta, što se vidi i po rezultatima. Gostima je dobrodošlicu zaželio i načelnik Ljubomir Grgec te ih upoznao s rezultatima rada u proteklih godinu dana. „Općinu čine ljudi, a ono što je pokreće je gospodarstvo. Na području općine Kotoriba djeluje preko 60 gospodarskih subjekata s više od 700 radnih mjesta. Poduzetnici su uložili preko 200 milijuna kuna u nove investicije i razvoj poslovanja, a općina im nastoji omogućiti što bolje uvjete rada. Nastojimo iskoristiti bespovratna sredstva EU fondova u najvećoj mogućoj mjeri, a u nepunih godinu i pol potpisali smo ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u visini od 24 milijuna kuna te smo jedna smo od rijetkih općina koja je uspjela iz fondova izvući gotovo tisuću eura po stanovniku. Dajemo potpore udrugama jer upravo udruge čine mnogo za promociju Kotoribe, a posebno ću istaknuti mažoretkinje koji su nastupile na Europskom prvenstvu te članove Sportskog ribolovnog društva Som koji su kao članovi hrvatske reprezentacije nastupili na svjetskom i europskom prvenstvu.“ kazao je načelnik Grgec dodavši kako je ovu godinu obilježilo otvaranje ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Kotoribi čime su ostvarene dugogodišnje težnje Kotoripčana te je stvoren nadstandard zdravstvene skrbi u donjomeđimurskim općinama.
U ime gradonačelnika i načelnika donjomeđimurskih općina i grada Preloga čestitke je uputio načelnik općine Goričan Mario Moharić. „Međimurske donjomeđimurske općine vrlo su povezane i karakterizira ih iznimno dobra suradnja, na temelju čega smo oformili i dvije udruge preko kojih želimo povlačiti što više EU sredstava. To su Lokalna akcija grupa Mura-Drava sa sjedištem u Donjem Vidovcu i Europska grupacija za teritorijalnu suradnju koja ima sjedište u Serdahelju. Temeljem zahtjeva ove grupacije početkom godine iz EU fonda Interreg Mađarska-Hrvatska bit će odobreno gotovo milijun eura za projektnu dokumentaciju izgradnje mosta Kotoriba – Murakeresztur.“, kazao je načelnik Moharić.
Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec čestitao je mještanima Dan općine te zahvalio svima koji doprinose razvitku Kotoribe. „Ovdje se iz godine u godinu vidi napredak i zbog toga moramo biti sretni i ponosni. Sretni smo i što nam se otvaraju vrata raznih fondova, no moramo govoriti i o iskoraku po pitanju decentralizacije, prvenstveno fiskalne, zahvaljujući čemu jedinice lokalne samouprave od 1.1. 2018. imaju više sredstava.“, zaključio je Grivec. Čestitkama Kotoripčankama i Kotoripčanima pridružio se i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak koji je pohvalio rad općinskog vodstva, referiravši se pritom na velik iznos povučenih europskih sredstava. Zaključio je kako se do ovakvih rezultata dolazi sinergijom svih razina vlasti. Izaslanica predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, saborska zastupnica Sunčana Glavak u svom je obraćanju istaknula kako središnja vlast itekako skrbi o ovom djelu Međimurja. „Izgradnja mosta kao cestovne komunikacije između Hrvatske i Mađarske ne bi bila moguća bez angažmana i potpore Vlade RH, no mnogo se ulaže i u industrijsku zonu. Čestitam svim poduzetnicima, posebice gospodinu Kosu koji trenutno ima najveću pojedinačnu investiciju ne samo u Kotoribi, već u Međimurju. Zahvaljujući Vladi RH i stadion NK Graničar dobit će novu vizuru, uloženo je u vrtić, a rekonstruirat će se i stara škola.“, kazala je saborska zastupnica Glavak te navela kako se radi o odlukama teškim oko 300 milijuna kuna.
Zahvalnice i medalje zaslužnim pojedincima i skupinama
Sjednica je bila prilika da se nagrade oni koji su svojim radom, trudom i zalaganjem pridonijeli boljitku Kotoribe. Općinskim medaljama nagrađeni su Dobriša Habuš za dugogodišnju promociju Kotoribe, Terezija Gal za dugogodišnji angažman u Udruzi umirovljenika i Ignac Nađ za dugogodišnji angažman u Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata te drugim udrugama.  Zahvalnice Općine Kotoriba primili su Ivica Jakupak za uspješna sudjelovanja na ribičkim natjecanjima s reprezentacijom Republike Hrvatske i juniorska ekipa (U-17) NK Graničar za uspješna sudjelovanja na natjecanjima. Općinskom Poveljom za 40 godina rada i djelovanja nagrađeno je Društvo naša djeca. 


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content