Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Počelo 55. Porcijunkulovo – drugu godinu za redom proglašeno Top događanjem u Hrvatskoj

Datum objave: 30. srpnja 2019.

Najveća kulturno-turistička manifestacija u Međimurju, Porcijunkulovo, u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca svečano je otvorena u Atriju Muzeja Međimurja uz veliki vatromet i koncert Jelene Rozge. Po drugi put kao hrvatska Top manifestacija, od 30. srpnja do 4. kolovoza 2019., Čakovec je turističko središte kontinenta zahvaljujući manifestaciji koja svoju tradiciju njeguje već 55 godina. „Za hrvatski turizam nema straha pored manifestacija poput Porcijunkulova i zahvaljujući domaćinima kakvi su Međimurci. Biti na kontinentu u ovo doba godine i ponuditi raznolik sadržaj koji privlači više od 300 000 posjetitelja velika je stvar. Međimurje se dokazuje kao odlična turistička destinacija, no dobro znamo da ništa nije slučajno, već su brojke posjetitelja i noćenja koje rastu, povećanje smještajnih kapaciteta i razvoj turističke ponude dio dobro osmišljene strategije.“, rekao je ministar turizma Gari Capelli koji je otvorio 55. Porcijunkulovo.
Otvorenju su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec, kao i mnogi uglednici i predstavnici društvenog, političkog i kulturnog svijeta Međimurja i Hrvatske. Plesni studio Korak, Nikola Grabar i Gabriela Hrženjak obogatili su svečanost plesom i glazbom.
Porcijunkulovo iz godine u godinu ruši rekorde te je ove godine uključen najveći broj izlagača, više od 350, a pripremljeno je i više od 50 raznih programa. Značaj Porcijunkulova prepoznala je i Hrvatska turistička zajednica proglasivši ga drugu godinu za redom Top događanjem u Hrvatskoj. Sam program predstavio je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji je zahvalio svima koji su uključeni u organizaciju najvažnijeg  događanja u gradu Čakovcu.
Tijekom šest dana održavanja manifestacije, grad postaje pozornica na otvorenom koja ima svoj svjetovni i vjerski dio događanja. Bogat sadržaj osmišljen za sve generacije i ukuse, međimurska gastronomija, tradicija i baština uz humanitarni aspekt privlače i sve više stranih gostiju. Posjetitelje čeka dobra zabava uz koncerte Jelene Rozge, Maje Šuput, Hari Mata Harija, Tomislava Bralića i klapu Intrade, Las Vegas Show i Plavi orkestar. Središnja vjerska svečanost bit će održana u petak, 2. kolovoza 2019. na blagdan Gospe od Anđela kada će procesijom i svetom misom biti obilježena  Porcijunkula.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content