Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europskim projektom sufinancirana kvalifikacija 103 dugotrajno nezaposlenih odraslih osoba

Datum objave: 18. srpnja 2019.

Zahvaljujući projektu „Prvi sam izbor na tržištu rada – obrazovan, kompetentan i lako zapošljiv“, 103 osobe prošle su program obrazovanja i osposobljavanja odraslih te je time povećana njihova konkurentnost na tržištu rada.
Projekt vrijedan 1.264.035,45 kuna u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda
Podizanje razine zapošljivosti i konkurentnosti dugotrajno nezaposlenih osoba, starijih od 34 godine glavni je cilj ovog projekta, čija je vrijednost 1.264.035,45 kuna. U potpunosti je sufinanciran iz Europskog Socijalnog Fonda, a provodili su ga Pučko otvoreno učilište Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – HZZ Čakovec i Razvojna agencija Grada Čakovca – Čakra. Završna konferencija projekta održana je u četvrtak, 18. srpnja kada su predstavljeni postignuti rezultati.
Korake u ostvarenju projekta, od same početne ideje, razvoja i aktivnosti do ostvarenja, predstavila je Marina Kolarić iz Čakre. Kroz provođenje sufinanciranih programa osnovnoškolskog obrazovanja odraslih te kroz provedbu 3 planirana programa osposobljavanja polaznici programa stekli su kvalifikacije za specifična deficitarna zanimanja u sektorima koji su traženi na tržištu rada.
Osposobljavanje za zavarivača, obućara i operatora na računalu – većina njih već zaposlena
Ukupno 40 polaznika osnovnoškolskog obrazovanja (20 polaznika u 7. razredu i 20 polaznika u 8. razredu), 24 polaznika zavarivača MIG MAG postupkom, 24 polaznika osposobljavanja za poslove izrade obuće i 15 polaznika osposobljavanja za operatora na računalu uspješno je završilo program te su im podijeljena uvjerenja.
Podršku provođenju programa koji pridonose unaprjeđenju cjeloživotnog obrazovanja u Međimurskoj županiji daje i Međimurska županija te je završnoj konferenciji nazočila pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak.
 Za potrebe provođenja osposobljavanja za poslove operatera na računalu opremljen je informatički kabinet, a na godinu dana je zaposlen romski pomagač kao operativna pomoć pri provođenju nastave te kao motivator.
Ravnatelj POU Čakovec Mario Zamuda i ravnatelj Područnog ureda HZZ Čakovec Nikola Hren istaknuli su zadovoljstvo provedenim programom jer je većina polaznika već pronašla svoje mjesto na tržištu rada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content