Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatske vode sufinanciraju sanaciju triju klizišta ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna

Datum objave: 2. srpnja 2019.

U utorak, 2. srpnja 2019. godine u prostorima Hrvatskih voda potpisan je Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina za sanaciju klizišta na području Općina Štrigova i Selnica. Ugovore su sa generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik te načelnik općine Selnica Ervin Vičević, uz nazočnost ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara.
Međimurska županija nositelj je projekta sanacije klizišta lokalnu cestu LC 20046 Robadje i LC 20015 Prekopa. Vrijednost radova iznosi 918.596,88 kn (s PDV-om) od čega 50% sufinanciraju Hrvatske vode, dok je ostali dio sredstva osiguran planom građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta. Za tu je svrhu Županijska uprava za ceste Međimurske županije izradila Izvedbene projekte sanacije te provela postupak javne nabave.
Općina Štrigova sanirati će klizište uz lokalnu cestu u Svetom Urbanu, naselje Šantavec, vrijednosti 212 tisuća kuna od čega Hrvatske vode sufinanciraju 148 tisuća kuna, dok će općina Selnica provesti projekt sanacije klizišta u Vinogradskoj ulici ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna uz sufinanciranje Hrvatskih voda od 70% .
Ovaj projekt je ljepša strana politike i kada se sjetimo koliko je truda i vremena uloženo kako bismo danas potpisali ovaj Ugovor, tada je zadovoljstvo nas i ljudi koji žive u okolici još i veće. Kada se saniraju klizišta tada direktno možete spasiti život i imovinu vaših stanovnika, a to je ono najvrijednije.“, rekao je župan Posavec te napomenuo kako se već sada u Međimurju pripremaju novi izvedbeni projekti koji će se prijaviti za sufinanciranja na slijedećim natječajima.
Radovi na projektima sanacije klizišta započinju ovaj mjesec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content