Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana povodom Dana antifašističke borbe

Datum objave: 22. lipnja 2019.

Povodom Dana antifašističke borbe, župan Međimurske županije Matija Posavec, stanovnicima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:
Poštovane Međimurke i Međimurci!
   Na današnji dan 1941. godine osnovan je Prvi sisački odred čije je osnivanje predstavljalo početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj. Organiziranje pokreta u Međimurju bilo je otežano pa su mladi Međimurci dragovoljno odlazili preko Drave na Kalnik u Kalnički odred, osnivajući Međimursku partizansku četu. Do završetka II. svjetskog rata aktivno je bilo 2.376 boraca iz Međimurja koji su svojom snažnom vjerom, hrabrošću, težnjom za slobodom i mirom pridonijeli pobjedi nad najstrašnijom ideologijom u povijesti čovječanstva.
   Antifašizam je utkan u temelje hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti - demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, a mi u Međimurju najviše red, rad i odgovornost.
  Obilježavajući ovaj važan datum hrvatske povijesti odajemo dužnu počast svim žrtvama rata, sa željom da svi damo svoj doprinos u izgradnji mira i društva tolerancije te i nadalje gradimo svoju budućnost, ne zaboravljajući pritom svoju prošlost i europsku tradiciju.
 
Drage Međimurke i Međimurci, svima čestitam Dan antifašističke borbe!
               

ŽUPAN

Matija Posavec, mag. ing.“

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content