Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pokrenuta inicijativa izmjene Zakona kojime bi se neovlašteni ulazak u tuđe dvorište definirao kao teži oblik prekršaja

Datum objave: 19. lipnja 2019.

Nakon što je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović boravio u Pribislavcu te poslao pojačanje Policijskoj upravi međimurskoj u vidu broja policijskih službenika, konkretniji pomaci dogodili su se i u Ministarstvu pravosuđa, gdje su u ponedjeljak, 17. lipnja 2019. u radnom posjetu ministru Draženu Bošnjakoviću boravili župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić sa zamjenicima Krunoslavom Kamenićem i Željkom Balogom, organizator mirnog prosvjeda Alen Pancer i savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber.
Osvrnuli su se na održani mirni prosvjed u Čakovcu i uključenje Ministarstva pravosuđa u Izmjene i dopune Kaznenog zakona. S ministrom Bošnjakovićem dogovorena je hitna promjena Zakona kojime bi se neovlašteni ulazak u tuđe dvorište definirao kao teži oblik prekršaja ili kaznene odgovornosti što do sada nije bio slučaj.
Sljedeći korak je da se u suradnji s Ministarstvom obrazovanja projekt predškole za djecu romske nacionalne manjine proširi te da obuhvaća djecu već od treće godine života, dok Ministarstvo za socijalnu skrb svoj doprinos može dati kadrovskim kapacitiranjem Centra za socijalnu skrb Čakovec te praćenjem načina na koji se troši socijalna pomoć, na što je župan Posavec više puta ukazivao te predlagao uvođenje vaučera u slučaju nenamjenskog trošenja sredstava. S druge strane, od Ministarstva rada i mirovinskog sustava očekuje se uvođenje poticajnih programa zapošljavanja pripadnika romske nacionalne manjine.
Nakon brojnih apela i inicijativa za rješavanjem problema starog 30 godina, napokon su vidljivi i pomaci.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content