Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

KLA Prelog domaćin 35. Sportskih igara klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske

Datum objave: 15. lipnja 2019.

Klub liječenih alkoholičara Prelog i Savez klubova liječenih alkoholičara Međimurja domaćini su ovogodišnjih 35. Sportskih igara klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske koje su se održale u subotu, 15. lipnja 2019. godine na prostorima Sportsko-rekreacijske zone „Marina“ u Prelogu.
Više od 300 sudionika iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije okupilo se na tradicionalnom susretu klubova liječenih alkoholičara i članova njihovih obitelji. Sportski susreti poznati su kao druženja obogaćena pozitivnim emocijama prijateljstva, podrške i međusobne tolerancije te su uvijek primjer cjelokupnoj zajednici da je moguće družiti se i baviti sportom bez konzumiranja alkoholnih pića, naglasila je tajnica Saveza klubova liječenih alkoholičara Međimurja Diana Uvodić-Đurić, dr.med.: "Alkoholizam je jedna od najčešćih i najstarijih bolesti, pripada skupini vodećih javnozdravstvenih problema u svijetu te se procjenjuje da je u Hrvatskoj oko 250 000 alkoholičara. Veseli nas što su klubovi liječenih alkoholičara uz Psihijatrijski odjel Županijske bolnice Čakovec, Savjetovalište za alkoholom uzrokovane probleme i alkoholizam te Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, jedan od najvažnijih i dobro razvijenih načina tretmana alkoholizma u našoj županiji."
35. sportske igre okupile su 14 klubova - UKLA Slatina, "Osmijeh" Donja Dubrava, UKLA Virovitica, KLA Križevci, Udruga "Hrabrost" Varaždin, KLA "Povratak", KLA "Dr. Mato Golubić" Čakovec, KLA Zdravi Život, KLA Podravka, KLA Centar Koprivnica, KLA Bjelovar, KLA Sveti Ivan Žabno i domaćini KLA Prelog, ispred kojih je dobrodošlicu u Prelog i Međimurje sudionicima poželio predsjednik Kluba liječenih alkoholičara Prelog Slavko Slaviček, a sportske igre otvorila je predsjednica povjerenstva za suzbijanje droga Međimurske županije i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. Svojim dolaskom, manifestaciju su podržali predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, voditelj Turističke zajednice Grada Preloga Ivan Gradečak, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal, dr.med. i predsjednica Saveza klubova liječenih alkoholičara Međimurja Biserka Goričanec, dr. med.
Sportski dio održan je u kategorijama djece i odraslih kroz 6 disciplina – kros, pikado, skakanje u vrećama, šah, potezanje užeta i viseća kuglana. Uz sportska događanja, organiziran je i okrugli stol namijenjen stručnim djelatnicima i predstavnicima klubova liječenih alkoholičara na temu: „Osobne snage za suočavanje sa stresom“. Predavanje i radionicu u okviru okruglog stola vodila je Berta Bacinger Klobučarić, prof. psihologije iz Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. U sam događaj uključila se PU međimurska edukativnim materijalima, kao i Društvo Crvenog križa Međimurske županije koje je zainteresiranima održalo radionicu pružanja prve pomoći, a sudionici sportskih igara imali su priliku upoznati se s ljepotama međimurske prirode i kulturne baštine te su posjetiti Muzej Croata insulanus Grada Preloga i Crkvu Sv. Jakoba u Prelogu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content