Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Tradicionalnim Vinskim balom u Terbotzu završeno jubilarno 20. Urbanovo i 11. Festival Pušipela

Datum objave: 2. lipnja 2019.

Protekla tri tjedna velik dio posjetitelja bio je dio Urbanova, jedne od najvećih i najvažnijih enogastronomskih manifestacija ove regije. Već tradicionalno, Urbanovo je završilo Vinskim balom u kuriji Terbotz gdje su gosti uživali u kulinarskim i vinskim delicijama našega kraja, a vinari zbrojili uspješne rezultate i brojke.
"Urbanovo okuplja ljubitelje dobre kapljice, vinske znalce, ljude koje se bave turizmom i gastronomijom, a naš cilj je i ove godine ostvaren te smo uspješno spojili vino, hranu i turizam. ", rekao je predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja "Hortus Croatiae" David Štampar koji se u svom govoru zahvalio Međimurskoj županiji i Općini Štrigova koje kontinuirano podupiru Urbanovo, ali je posebne zahvale uputio međimurskim vinarima koji su ove godine odnijeli rekordan broj odličja na Decanteru, jednom od najznačajnijih međunarodnih ocjenjivanja vina čime se samo potvrdilo ono što već odavno znamo – međimurska vina ucrtana su na svjetskoj vinskoj karti.
Atraktivna gastro večera u četiri slijeda bila je popraćena probranim međimurskim vinima, a posebnost Vinskog bala je ceremonija otvaranja prve boce "Pušipela" lanjske berbe. Čast da otvori prvu bocu berbe 2018. imao je Marko Cmrečnjak, s obzirom na to da je pušipel obitelji Cmrečnjak najbolje ocijenjen na festivalu.
Pohvalu vinarima uputila je i predsjednica Općinskog vijeća Štrigove Blaženka Heric te istaknula da je Urbanovo postalo jedan od glavnih promotora Općine Štrigova i Međimurja.
"Prije dvadeset godina krenula je jedna mala lokalna priča u malom Svetom Urbanu, a ta priča danas je prerasla lokalne, regionalne i nacionalne okvire. Učinjen je velik korak u proizvodnji, kvaliteti i promociji te vam hvala što ste dali doprinos u razvoju turizma i promociji Međimurja jer svojim vinima i svime što radite, ne promovirate samo svoje gospodarstvo nego i cijelu Međimursku županiju. Upravo zato ćemo i dalje podržavati vaš trud jer je Međimurje zahvaljujući vama dobitnik titule europske destinacije izvrsnosti na temu lokalne enogastronomije.", poručila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je Društvu "Hortus Croatiae" poklonila prigodan poklon, vinske markice i omotnice iz cijelog svijeta.
Svečanu notu Vinskom balu dali su članovi Zrinske garde Čakovec, a za glazbeni dio programa bio je zadužen Globus Band. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content