Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski nogometni savez obilježio 60 godina rada – nogomet se živi u Međimurju

Datum objave: 31. svibnja 2019.

Prije točno 60 godina, 30. svibnja 1959. godine, osnovan je Međimurski nogometni savez koji je svoj veliki jubilej skromno i svečano obilježio u Hotelu Park Čakovec. „60 godina je dugo razdoblje kroz koje smo učinili zaista mnogo za nogomet i sport. Kada se osvrnemo na sva zbivanja, možemo biti ponosni na mnoge povijesne sportske trenutke, odlične rezultate, na infrastrukturu i sustav koji smo izgradili. Dobili smo puno zvučnih imena u nogometu kojima se ponosimo, a prvi u Hrvatskoj pokrenuli smo projekt zajedničkih škola kroz koje ulažemo u mlade i gradimo budućnost te zaista možemo reći da se nogomet živi u Međimurju.“, rekao je predsjednik Saveza Mato Kljajić.
Prigodnim filmom okupljeni uzvanici prisjetili su se samih početaka nogometa u Međimurju i razvoja Saveza kroz šest desetljeća, čemu je veliki doprinos dao i jedini živući osnivač Međimurskog nogometnog saveza, 91-godišnji Antun Kontrec.
Međimurski nogometni savez danas okuplja više od 6000 registriranih nogometaša i nogometašica, 70-ak aktivnih klubova, dobru sudačku i trenersku organizaciju. Gledajući broj stanovnika, Međimurski nogometni savez najbrojniji je savez u Hrvatskoj, na što se osvrnuo župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalivši svima koji su svojim radom pridonijeli razvoju nogometa u Međimurju proteklih šest desetljeća: „Na svakog dvadesetog stanovnika Međimurja dolazi jedan nogometaš, što znači da smo „najnogometnija“ županija u Hrvatskoj. Međimurje je kroz povijest ostvarilo brojne značajne rezultate u nogometu, upravo zahvaljujući Međimurskom nogometnom savezu, instituciji  koja itekako ima svoju svrhu i smisao. Okupljate ljude koji rade s puno entuzijazma i ljubavi za nogomet, a posebno smo ponosni na rad s mladima.“
Svečanosti je prisustvovao velik broj gostiju među kojima su bili i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Mursko Središče Dražen Srpak, međimurska nogometna legenda Drago Vabec, predstavnici prijateljskih saveza, članovi Izvršnog odbora MNS-a, predstavnici međimurskih klubova, sudačke organizacije, treneri i igrači.
Ispred Hrvatskog nogometnog saveza, obilježavanju jubileja nazočili su potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza Tomislav Svetina te viši savjetnik predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić koji su se složili da je međimurski nogomet ostavio velik trag u hrvatskom sportu.
Dodijeljena su priznanja najzaslužnijim klubovima, institucijama i pojedincima koji su imali svoju ulogu u osnutku, razvoju, napretku i opstanku Međimurskog nogometnog saveza u uspješnim okvirima kakve danas uživa. Posebnu zahvalu primili su Antun Kontrec, bivši predsjednici MNS-a Dragutin Katalenić i Stjepan Križarić kao i sadašnji predsjednik Mato Kljajić. Glazbenim programom svečanost je upotpunio Mirko Švenda – Žiga.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content