Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uspješno završeni 16. Dani šibe i ribe u Kotoribi

Datum objave: 27. svibnja 2019.

Najveća manifestacije Općine Kotoriba – Dani šibe i ribe, održana je prošlog vikenda na sportskih terenima Osnovne škole Jože Horvata te je i ove godine privukla rekordan broj posjetitelja. Program je započeo ribijadom, tijekom koje je dvadesetak kotoripskih udruga pripremalo riblje delicije, od fiša i pečene ribe do šarana na rašljama. Uz to, održan je ženski odbojkaši turnir, kao i izložba ručnih radova i slika članica Društva žena Kotoriba koje su prikupljena sredstva donirale Udruzi za sindrom down Međimurske županije.
Dani šibe i ribe održavaju se već 16. godinu, a već su odavno upisani u turističku ponudu Međimurja. Ovogodišnjoj manifestaciji prisustvovao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnik mađarske Općine Serdahel Stjepan Tišler u društvu domaćina načelnika Općine Ljubomira Grgeca i njegovog zamjenika Roberta Ujlakija, koji su se prisjetili samih početaka manifestacije: „Kao i svaki početak, i naš je bio težak i skroman, no danas s ponosom možemo reći da smo jedna od najvećih manifestacija u donjem Međimurju. Želimo od zaborava spasiti zanat košaraštva koje je važna tradicija Kotoribe te smo kroz uključivanje mještana i svih naših udruga povezali kulturnu baštinu, običaje i gastronomiju.“ Središnja zbivanja održala su se u nedjelju, kada su posjetitelji iz svih krajeva Međimurja i susjednih županija imali priliku vidjeti način pletenja proizvoda od šibe, rukotvorine, licitarske i autohtone proizvode uz prigodan kulturno-umjetnički program i izložbu povijesnih vozila Oldtimer kluba Međimurje. Općina Kotoriba i ove je godine organizirala besplatan prijevoz vlakom iz Varaždina preko Čakovca do Kotoribe.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content