Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jelkinih sto let

Datum objave: 24. svibnja 2019.

Život piše priče, a nekoliko svojih, emotivnih i toplih priča ispričala je Jelena Hudiček koja slavi veliki 100-ti rođendan. Kćer, sestra, majka, supruga, baka, prabaka… dijelovi su bogatog i inspirativnog života naše slavljenice koja je prepričala svoje lijepe i manje lijepe životne trenutke.  Baka Jelena, iako danas živi u Čakovcu, većinu svog života provela je u Donjem Vidovcu, gdje je kao i većina njenih sumještana živjela od poljoprivrede. Ostavši bez supruga u II. Svjetskom ratu, sama je podigla dvojicu sinova. Iako je život je nije mazio, njeni najbliži opisuju ju kao iznimno pozitivnu osobu, vesele naravi koja je uvijek prilikom obiteljskih druženja najljepše pjevala  međimurske pjesme.
Među brojnim čestitarima koji su joj došli stisnuti ruku bio je i župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik župana Josip Grivec. Jednoj od najstarijih Međimurki župan Posavec čestitao je na doživljenom stoljeću života te izrazio želju da se  i slijedećih godina viđaju slaveći troznamenkaste rođendane.
Načela kojima se tijekom života vodila baka Jelena utkana su u međimurski narod, istaknuo je župan Posavec. "Koliko god lijepo, zasigurno nije lako doživjeti stotu, naročito ako vas život nije mazio, a činjenica je i da ste prošli tri rata i nadživjeli osam papa", kazao je Župan.  Baka Jelena dala je Županu i recept za dugovječnost: „Srečen je čovjek ki f trdi zemlji zlatno zrnje sadi, na stolu mu kuruzni kruh diši i u dobremi ljudmi v miru Božjem dogo živi“.
Dragoj baki Jeleni, želimo još puno zdravlja, osmijeha, topline i ljubavi u krugu obitelji i među svojima najmilijima!
ojeno, matij

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content