Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završili još jedni Dani maturanata – 1120 maturanata oprostilo se od srednjoškolskih klupa

Datum objave: 22. svibnja 2019.

Tradicionalnim mimohodom kroz središte Čakovca međimurski maturanti oprostili su se od srednjoškolskih klupa. Njih oko 1120 krenulo je zajedno sa svojim profesorima i ravnateljima od Gospodarske škole Čakovec do Sportsko-rekreacijskog centra Mladost gdje je održano druženje i dodjela nagrada za najoriginalniji razredni odjel, najmaturanticu i najmaturanta.
Maturanti su tijekom Dana maturanata skupljali glasove putem društvenih mreža i medija, a zahvaljujući najviše skupljenih glasova najmaturanticom je proglašena Magdalena Maček, učenica 4.b. Srednje škole Čakovec, dok je najmaturant Tin Hrgović iz 4.b. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Nagrade su im uručili župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka i pročelnik UO za društvene djelatnosti, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec.
Razred koji se tijekom Dana maturanata najviše istaknuo svojim ponašanjem, aktivnostima i uniformom je 4.g Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, koji je proglašen najrazredom ovogodišnjih maturantskih dana. Osim uzornog ponašanja koje su pokazali, gimnazijalci su posjetili djecu na dječjem odjelu pedijatrije čakovečke Bolnice, gdje su im priredili prigodan program i uručili igračke koje su skupili donacijama. Odlukom Povjerenstva za izbor najrazreda odabrani su za najoriginalniji razredni odjel te su osvojili cjelodnevni izlet u Toplice Sveti Martin.
Maturanti su druženje nastavili na MESAP-u gdje im je pripremljena velika zabava, a 16. po redu Dani maturanata – Coolijada 2019. i ove su godine prošli u veselom tonu te su uz nadzor dužnosnika Policijske uprave međimurske mladi pokazali da se znaju zabavljati čuvajući sebe, svoju okolinu i okoliš.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content