Nakon što je akcija “Katruže za Katružu” održana u Murskom Središću, Nedelišću i Svetoj Mariji, katruže će se prodavati u subotu, 25. svibnja 2019. godine u Čakovcu u vremenu od 9,00 – 11,30 sati na terasi Gradske kavane Čakovec. Uz aktiviste „Katruže“, akciji će se tradicionalno priključili članovi Kulturno-umjetničkog društva „Mačkovec“, učenici i djelatnici osnovnih škola u Pribislavcu, Šenkovcu, Strahonincu i Maloj Subotici te članice Udruge žena Stanetinec. U Belici će akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od 8,00 – 10,30 sati ispred prodavaonice METSS-a – Robna kuća.

U Prelogu će se akcija odvijati u subotu, 1. lipnja 2019. godine od 8,00 sati ispred Privredne banke. Katruže će prodavati članice udruge „Priločko srce“ Prelog

Iz Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža” pozivaju sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga poklone – mogu ga donijeti direktno na štandove ili u petak 24. svibnja 2019. godine do 13,30 sati u ured Zaklade (Međimurska županija, R. Boškovića 2). Sve one koji katružama žele zamirisati svoj dom pozivaju da ih kupe i na taj način pomognu onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.