Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dva grada i osam općina iz Međimurske županije dobit će vaučere u vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima

Datum objave: 16. svibnja 2019.

Europska komisija objavila je rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU koji je trajao od 4. do 5. travnja 2019. godine.
3.400 općina i gradova dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima kao što su gradske vijećnice, knjižnice, muzeji, parkovi, trgovi i zdravstveni centri. Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, odnosno iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.
Zahvaljujući inicijativi, više od sto hrvatskih gradova i općina dobit će besplatni Wi-Fi u javnom prostoru, a među njima su i jedinice lokalne samouprave iz Međimurske županije. To su gradovi  Čakovec i Prelog te općine Dekanovec, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Selnica, Šenkovec i Štrigova.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content