Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom 1. svibnja., Međunarodnog praznika rada

Datum objave: 1. svibnja 2019.

Povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:
 
" Drage Međimurke, dragi Međimurci, radnice i radnici,
čestitam vam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada i Blagdan sv. Josipa radnika!
Međunarodni praznik rada prilika je da se  podsjetimo na dugu i tešku borbu za radnička prava. Obilježavanje 1. svibnja i danas je važno jer su problemi onih koji žive od svoga rada nažalost i dalje prisutni.
Stoga, gospodarske reforme ne smiju biti izgovor za smanjivanje radničkih prava, a teret bilo kakvih promjena mora biti pravedno raspodijeljen na sve nas. Kako bi očuvali dostojanstvo svakoga čovjeka, a time i zdravo, stabilno društvo i zajednicu, moramo biti solidarni s onima kojima je najteže jer je to jedini način da vratimo sigurnost u našu svakodnevicu.
Mi u Međimurskoj županiji čvrsto se držimo tih vrijednosti i zato vjerujem da zajedno, prije svega uzdajući se u vlastite snage, pomičući socijalni dijalog temeljen na načelima solidarnosti i razumijevanja te cijeneći rad, znanje i kreativnost, možemo ostvariti sve zacrtane ciljeve, a prije svega zadržati i sačuvati naše mlade jer to je preduvjet za bolje, sretnije i bogatije Međimurje.
Stoga ćemo i dalje, prije svega ulagati u obrazovanje kao jedini siguran ulog u budućnost, cijeneći pritom sve one koji su upravo svojim radom pridonijeli da živimo u jednom od najrazvijenijih i najprosperitetnijih dijelova Hrvatske.
Sretan vam 1.svibnja - Međunarodni praznik rada!
 
                                                                                                                                                                        ŽUPAN
                                                                                                                                                                 Matija Posavec, mag.ing.“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content