Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Festivalu kazališnih amatera Međimurja 2019 odigrano 20 predstava

Datum objave: 15. travnja 2019.

Proglašenjem pobjednika završio je Festival kazališnih  amatera Međimurja koji se već tradicionalno održao u Domu kulture u Prelogu. U tri dana na pozornicu su izašli kazališni amateri iz cijelog Međimurja, a dvadeset predstava pratio je županijski žiri koji su činili redatelj Želimir Belić, ujedno i ovogodišnji državni selektor, glumac Vid Balog i teatrologinja Sanja Nikčević, prof. dr.sc. Priznanja svim sudionicima podijelila je predsjednica Odbora kazališnih amatera Međimurja Mirjana Hržić, prof., a nagrade najboljima uručila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je čestitala svim sudionicima na trudu te poželjela da se odigrane predstave izvode što više puta i da njima zabavljaju što veću publiku u Međimurju i šire.
Dejan Novak i Asja Vidović najbolji glumci
Za najbolju mušku sporednu ulogu nagrađen je Ljudevit Boščak za ulogu Đure u predstavi „Svečana večera u pogrebnom poduzeću“ u izvođenju KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće. Nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu primile su Anja Zanjko i Martina Roža za ulogu Paule Balog i Paole Balog u predstavi „Adam“ u izvođenju KD „Štolcer“ iz Čakovca, a nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Dejanu Novaku u predstavi „Glumci“ u izvođenju Priločke amaterske scene. Nagradu za najbolju žensku ulogu primila je Asja Vidović za ulogu Snjeguljice u predstavi „Snjeguljica“ u izvođenju Dramskog studia DADA. Nagrada za najbolju režiju pripala je Dejanu Buvaču za režiju predstave ‘Adam’ u izvođenju KD ‘Štolcer’ iz Čakovca i predstave ‘Svečana večera u pogrebnom poduzeću’ u izvođenju KUU ‘Seljačka sloga’ Nedelišće. Nagrada za najbolji novi amaterski dramski tekst i ove se godine dodjeljivala prema posebnoj proceduri te je na čitanje i selekciju u izvornom obliku poslano  četrnaest tekstova koji su prema pravilima Festivala KAM zadovoljili kriterije, a nagradu je primio Đuro Horvat za tekst predstave „Gjezdo je ostalo prazno“ u izvođenju Kulturno umjetničkog društva „Katruže“ iz Ivanovca.
Predstava „Adam“ u izvođenju KD „Štolcer“ Čakovec proglašena najboljom
Najboljom predstavom proglašena je predstava „Adam“ u izvođenju KD "Štolcer" Čakovec koja će u svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama, a kao drugi predstavnik odabrana je predstava „Glumci“ autora Božidara Glavine u izvođenju Priločke amaterske scene. Osim spomenutih nominacija i nagrada županijski žiri dodijelio je i posebne pohvale. Posebnu pohvalu za koreografiju u predstavi „Adam“ primilo je KD „Štolcer“ iz Čakovca, za scenografiju u predstavi „Svečana večera u pogrebnom poduzeću“ nagradu je primila KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, a posebnu pohvalu za lutkarske i scenografske elemente u predstavi „Snjeguljica“ primili su CEZAM i Dramski studio DADA.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content