Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

BIMEP 2019 – najveća međimurska biciklijada održat će se 22. travnja

Datum objave: 12. travnja 2019.

Tradicionalna manifestacija Biciklima međimurskim putevima – BIMEP 2019 održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja u sklopu Dana Županije te povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje, kako je predstavljeno na radnom sastanku održanom u prostorijama Međimurske županije.
Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman predstavila je turistički potencijal BIMEP-a. Kako biciklizam postaje sve popularniji način aktivnog provođenja slobodnog vremena, cikloturizam je u stalnom porastu. Međimurje se i kroz BIMEP, a i preko biciklijada koje organiziraju pojedini gradovi i općine, pokazalo kao idealna cikloturistička destinacija. I to zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama, autohtonoj gastronomiji, bogatstvu povijesne i kulturne baštine i uređenim biciklističkim stazama. Stoga je BIMEP uključen u projekt Bicikliranje u mreži/Cycling in a Network 2.0 koji se provodi u okviru EU projekta INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska.
BIMEP je manifestacija koja objedinjuje cijelo Međimurje i organiziran je sa željom da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka te da svatko od nas bicikliranjem čini dobro za svoje zdravlje.
Utrka počinje u 9 sati, a punktovi će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Goričanu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu. Organizatori BIMEP-a su Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve i Međimurska županija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content