Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanost i dobrota krase Međimurje - koncertom „Proljeće za Katružu“ sakupljeno više od 17 000 kuna pomoći

Datum objave: 28. ožujka 2019.

U punoj dvorani Centra za kulturu u srijedu 27. ožujka 2019. godine održan je  dobrotvorni koncert „Proljeće za Katružu“ na kojemu su nastupili: KUD Mačkovec, Marija Jambrošić, KUD „Fijolica“ Orehovica, Vokalna skupina Hrvatske komore medicinskih sestara podružnica Međimurske županije, Poetikon – Školski bend Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Etno duo Goga i Željko, Meri Šeparović, Josip Sanjković Mitrica, Ivica Jurgec, Andrea i Goran Šafarić, Krunoslav Lajtman, Duo Bemijan , Martina Jakšić Rodiger i Damir Rodiger, Ženska vokalna grupa „Pučpuljike“, Mirko Švenda Žiga , a program je vodio Miljenko Ovčar
Međimurci su i ove večeri pokazali da imaju veliko srce jer podržavajući rad Zaklade „Katruža“ prije svega pomažemo svojim sugrađanima u situacijama kada im je potrebna pomoć u različitim zdravstvenim situacijama. Zaklada je tijekom svog djelovanja dodijelila više od 5 milijuna kuna pomoći te mnogobrojnim humanitarnim akcijama i dalje ustraje u cilju da pomogne onima kojima je to najpotrebnije.“, rekao je predsjednik Upravnog odbora Zaklade „Katruža“ dr. Miroslav Horvat.
Prodajom ulaznica ostvaren je prihod od 17.560,00 kuna, a sredstva će biti namijenjena za pomoć oboljelima s područja Međimurske županije. „Katruža je brod koji plovi već 19 godina i koji je okupio mnogo dragih ljudi koji svoju zajednicu čine boljom. Hvala vam za svaki osmijeh, dobrotu i humanost, a upravo su humanost i solidarnost epiteti koji krase naše Međimurje.“, poručio je upravitelj Zaklade i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je posebno zahvalio nazočnima na dolasku te Upravnom odboru Zaklade "Proteklih 19 godina bilo je puno pomoći o kojoj je često ovisio i nečiji život, a nema veće  sreće nego kada ste u mogućnosti nekome pomoći, poglavito kada je riječ o djeci. Stoga, u ime našega maloga tima zahvaljujem svima vama na dolasku i dobroti. Posebno zahvaljujem na predanom angažmanu članovima Upravnog odbora Zaklade: dr. Miroslavu Horvatu, dr. Mislavu Čonkašu, Štefici Martinez, Andreji Knežević, Danici Pongrac Krhac, Boženi Malekoci Oletić, Emilu Viboviću te Danici Holcinger."
 Hvala i donatorima koji podupiru rad Međimurske zaklade Katruža, a to su  vinogradarstvo i vinarstvo Tomšić iz Železne Gore, „Kiš – meso i prerada mesa“ Donji Kraljevec, Dom& Dizajn iz Nedelišća,OPG Hažić iz Jurovčaka, Pekara Šercer iz Donjeg Kraljevca, OPG Kelnerić iz Prekope, Centar za kulturu Čakovec, Međimurske vode d.o.o. Čakovec, Brid d.o.o. Čakovec, grad Mursko Središće, grad Prelog, općina Orehovica, Radio 1 i svim medijima koji prate i podržavaju rad Međimurske zaklade Katruža.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content