Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I ove godine Međimurje dio projekta „Kajkavci u Lisinskom“

Datum objave: 23. veljače 2019.

U nedjelju, 3. ožujka 2019. godine od 14 do 22 sata, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu brojnim će se sadržajima predstaviti pet županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Projekt „Kajkavci u Lisinskom“ u petak, 22. veljače na konferenciji za medije u Zagrebu predstavili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, direktor Radija Kaj Drago Gradečak, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.
 „Kao turističkoj destinaciji publika sa šireg zagrebačkog područja vrlo nam je zanimljiva, tako da ćemo i ove godine u okviru projekta „Kajkavci u Lisinskom“ predstaviti međimursku kulturu, tradiciju i turističku ponudu vezanu uz naše potencijale poput Toplica Sveti Martin, međimurske vinske ceste ili međimurske enogastronomije. Naglasak ćemo ovoga puta staviti na ponudu donjeg Međimurja. U Donjem Kraljevcu je Centar dr. Rudolfa Steinera koji okuplja proizvođače ekoloških i biodinamičkih proizvoda, a općina Donji Vidovec poznata je po zlatarenju. Predstavit će se i Općina Goričan, a KUD Fijolica iz Orehovice predstavit će međimursku popevku te svoju veliku manifestaciju Orehijadu. Ne smijem zaboraviti ni Svetomarsku čipku. Bit će to Međimurje u malom“, kazala je zamjenica župana Sandra Herman.
Sudionici će predstaviti svoje bogato kulturno stvaralaštvo, promovirati tradicijske vrijednosti, predstaviti počasne postrojbe, istaknuti turistički potencijal i posebnosti svoje županije. U projektu sudjeluju  Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska, Zagrebačka županija te Grad Zagreb i Radio Kaj. Od 14 do 19 sati u predvorju Velike dvorane bit će upriličeno izložbeno-promotivno predstavljanje kulturnog stvaralaštva, tradicijskih vrijednosti, manifestacija, turističkih potencijala i proizvoda, a od 19 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog slijedi posebna glazbena večer kajkavskih izvođača. 


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content