Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec prijemom zahvalio umirovljenim djelatnicima u obrazovanju

Datum objave: 11. siječnja 2019.

Ukupno 35 djelatnika u obrazovanju od čega 16 iz srednjih i 19 iz osnovnih škola Međimurske županije protekle je školske godine otišlo u mirovinu. Za njih, 23 profesora, nastavnika i učitelja te 12 zaposlenih u osoblju škola, međimurski župan Matija Posavec upriličio je prijem u Međimurskoj palači turizma kako bi im zahvalio na predanom radu i doprinosu u odgojno obrazovnom sustavu Međimurja.
Na brojnim vrlo konkretnim primjerima pokazujemo zašto je obrazovanje najvažniji segment ulaganja Međimurske županije. Zbog rezultata naših učenika, boljeg postotka visokoobrazovanih ljudi, stvaranju kvalitetnijih uvjeta u našim školama, ali i poticanje izvrsnosti, kreativnosti i motiviranosti za daljnje usavršavanje jedino tako možemo graditi bolju i sretniju budućnost te kvalitetniju i optimističniju sredinu. Brojnim investicijama gradimo, dograđujemo i obnavljamo naše osnovne i srednje škole, ali nije dovoljno samo ulagati u  infrastrukturu već je važno ulagati u ljude pa brojnim projektima koje osmišljavamo, financiramo i sufinanciramo želimo motivirati učenike, ali i njihove mentore, učitelje, profesore, zaposlenike škola jer ste upravo Vi najviše s učenicima, odgajate ih, usmjeravate i činite važnu kariku u njihovim životima. Hvala Vam na tome i hvala Vam što ste svojim radom doprinijeli razvoju obrazovanja u Međimurju na koje itekako možete biti ponosni, “ rekao je župan Matija Posavec te dodao kako će i dalje Proračun Međimurske županije biti usmjeren u financiranje udžbenika, prijevoza, asistenata, rada sa darovitim učenicima, poticanje izvrsnosti, osnivanje centara izvrsnosti, kompetentnosti, znanstveno istraživačkih centara i još mnogo toga što nas očekuje ove godine.
Pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport MŽ Branko Sušec, zahvalio je prisutnima na suradnji koja je bila od izuzetne važnosti za sve u obrazovnim djelatnostima. „Svi ste vi bili i još uvijek jesti ambasadori svojih škola, a brojnim generacijama i životni mentori. Želim Vam puno uspjeha i sreće u budućnosti“.
U ime nagrađenih, zahvalila se dugogodišnja ravnateljica gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu Tea Dragić Runjak riječima kako osim predanosti i marljivosti međimurskih ljudi treba dodati nadarenost, pamet, pronicljivost, izražajnost i mogućnost prenošenja drugima da nas prepoznaju, da vide da smo ono što možemo biti, da smo vodeći, da znamo a ne samo da to i radimo. „Cjelokupni sustav obrazovanja uvijek je bio temeljen i imao potporu, možda nekada ne onakvu kakvu smo očekivali, ali smo izvlačili najviše iz sebe prenoseći učenicima koji su nam bili poticaj koji nas je doveo do pozicije da danas kada šećemo gradom vidimo topli osmijeh, pruženu ruku, i veliko hvala. To hvala je svima nama koji smo dio naših života proveli zajedno u svojim školama. Taj dio života nas je ispunio i čini nas ono što jesmo i što ćemo zauvijek biti – prosvjetari.“
Nagrađeni djelatnici iz obrazovnih institucija Međimurske županije su Josip Bajsić, Zdravka Balaban, Branka Beuk, Ivan Bošnjak, Marija Božić, Ruža Branilović, Tatjana Dobošić, Tea Dragić Runjak, Katarina Fundak, Julijana Golubić, Ruža Hajdinjak, Ivan Herman, Biserka Horvat, Josip Horvat, Rudolf Horvat, Rada Jajčević, Josip Jambrošić, Jadranka Jošić, Nikola Jug, Drago Klemenčić, Ljuba Kolarić, Gordana Štefica Kovačić, Marija Leček, Barbara Markač Despinić, Vilim Matulin, Božidar Mihalic, Jasenka Mikulek, Nevenka Mlinarić, Verica Mutvar, Mirjana Nemet, Ružica Pintarić, Đurđa Rajter, Ana Tkalec, Jovanka Trbojević i Dragica Vojković.
Program su svojim nastupom oplemenili bračni par Šafarić, a svaki umirovljeni djelatnik, uz ružu i licitarsko srce, dobio je ekskluzivni primjerak prve međimurske fotomonografije Josipa Horvata Majzeka „Međimursko je“ čija će promocija biti održana 15. siječnja 2019. u zgradi Scheier u 18:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content