Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana promocija 158 prvostupnika i specijalista Međimurskog veleučilišta

Datum objave: 14. prosinca 2018.

U petak, 14. prosinca 2018. u ispunjenoj dvorani Centra za kulturu Čakovec održana je 9. Svečana promocija stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i Održivog razvoja te 6. promocija stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.
Diplomu je primilo 158 prvostupnika i specijalista, a svečanosti su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, dekanica Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, prodekan za nastavu dr. sc. Mihael Kukec,  prodekan za razvoj mr. sc. Željko Knok, i prodekanica za kvalitetu i međunarodnu suradnju dr. sc. Ivana Bujan. Također, promociji su nazočili i dekan Visoke škole za komunikacijski menadžment Damir Jugo, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, prof. dr. sc. Ivan Samardžić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru doc. dr. sc. Zrinka Puharić dr. med., pročelnik Odjela za mehatroniku Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Ante Čikić, dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenad Sikirica, mag. ing. el. te glavna tajnica Visoke poslovne škole Zagreb Marija Baričević, dipl. iur.
Prije uručenja diploma, čestitke novim članovima akademske zajednice uputila je dekanica Nevenka Breslauer: „Iza nas je 10 godina djelovanja te smo od 56 studenata na jednom studijskom programu prve godine, došli do brojke od 1000 studenata i prepoznatljivosti u cijeloj Hrvatskoj. Svjesni smo brojnih izazova koji nas čekaju, ali i uvjereni da će naš rad i volja rezultirati time da studenti koji završe Međimursko veleučilište budu pokretači gospodarstva Međimurja i krajeva iz kojih dolaze .“ Dekanica se osvrnula i na mnoge aktivnosti tijekom 2018. godine, od brojnih projekata u koje je Veleučilište uključeno, ostvarenih rezultata na natjecanjima do otvaranja Studentskog doma.
Posebnost diploma koje je primilo 32 stručnih specijalista i 123 stručnih prvostupnika istaknuo je potpredsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske Damir Jugo, rekavši kako su stručni studiji ti koji pripremaju studente za tržište rada te daju znanja i vještine koje su potrebne za razvoj karijere.
Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je studentima te dodao da oni čine pozitivnije Međimurje: „Završavate jedno poglavlje života koje će vam ostati temelj za sve ono što nadograđujete u budućnosti. Prije svega budite ponosni na sebe i vlastiti uspjeh te budite zahvalni svojim roditeljima i najbližima, ali i profesorima koji su vam dali znanje kojim ćete koračati u budućnost.“
Prvih studentskih dana na Međimurskom veleučilištu prisjetio se Dario Struški koji se obratio prisutnima ispred svih promovenata te zahvalio roditeljima, članovima obitelji, prijateljima, djelatnicima Veleučilišta i svima koji su im pomogli da uspješno ostvare cilj: „Lekcije i zlata vrijedni savjeti koje smo dobili na Međimurskom veleučilištu nikad neće biti zaboravljeni te sam siguran da će generacije nakon nas imati priliku iskusiti isti žar i prikupiti još više znanja profesora i mentora. Iako se nam sada čini da smo na kraju, za nas tek počinje život koji ćemo nastojati učiniti što boljim.
Uz diplome, dodijeljene su i nagrade najuspješnijim studentima, a to su: Ivan Kozulić, Izabel Matoković, Mateja Gača, Marina Soldat, Dario Struški, Iva Terek, Sabina Špoljarić i Tena Kovačič. Kao vrhunska sportašica, za postignute odlične rezultate u atletici nagrađena je  Ivana Zeljko.
Ženska vokalna skupina „Stridone“ upotpunila je promociju međimurskim popevkama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content