Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Djeca za djecu – dio prihoda od prodaje kalendara Udruge za sindrom Down ostaje učenicima osnovnih i srednjih škola

Datum objave: 11. prosinca 2018.

Nakon uspješno održane aukcije fotografija i promocije kalendara „Velike i male zvijezde“, Udruga za sindrom Down Međimurske županije nastavlja s aktivnostima prikupljanja financijskih sredstava za pomoć svojim članovima. Predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat predstavila je na konferenciji za medije održanoj u Međimurskoj županiji novu akciju osmišljenu s ciljem da se pomogne potrebitoj djeci.
Tijekom posljednjih 6 godina mnogo divnih ljudi velikog srca uključilo se u našu priču, no ove godine došli smo na ideju da i mi pružimo pomoć onima kojima je potrebno. Naši kalendari prodavat će se na božićnim sajmovima i manifestacijama koje se održavaju u školama tijekom prosinca te će dio prihoda biti odvojen za financiranje različitih rehabilitacijskih tretmana koji su potrebni za daljnji razvoj 34 djece članova naše udruge, dok će drugi dio prihoda ostati školama koje će novac usmjeriti za potrebe djece koja se nalaze u težim socijalnim uvjetima.“, rekla je predsjednica Udruge Višnja Horvat.
Gotovo svaka međimurska škola ima neki oblik sajma i manifestacije u božićno vrijeme, kroz koje razvijaju humanitarnu notu, kako je dodao pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Branko Sušec, pritom napomenuvši da je svaka osnovna i srednja škola dobila poziv da se uključi u akciju. Kalendar će se moći kupiti po cijeni od 40 kuna, od čega će 10 kuna ostati školama, a 30 kuna Udruzi za sindrom Down Međimurske županije.
Višegodišnju suradnju s Udrugom ima Gimnazija Josipa Slavenskog koja je prikupljena sredstva na prošlogodišnjem Sajmu dobrote donirala upravo djeci s Downovim sindromom, a ravnateljica Sandra Breka Ovčar istaknula je da ju posebno veseli nastavak suradnje: „Ideja da se dio sredstava od prodaje kalendara odvoji upravo za one od kojih i sredstva potječu, odnosno za one kojima su vrlo potrebna, izrazito je plemenita i ponosna sam što smo uključeni u ovu akciju. Vrlo je važno u školama i među djecom razvijati i poticati naviku da je empatija nešto što je važno jer pomagati drugima predstavlja najviši oblik života.
Suradnju škola i Udruge pohvalila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. „Međimurska županija prijatelj je djece po svemu što kroz cijelu godinu činimo za najmlađe i najranjivije. Najveći dio proračuna usmjeravamo za djecu, asistente u vrtićima i školama, besplatne udžbenike i prijevoz, a kroz mjesec prosinac pomažemo najpotrebnijim obiteljima koje imaju više djece te smo organizirali i božićni vlakić za udomljenu djecu.“, rekla je zamjenica župana Herman dodavši da djeca uvijek pokazuju svoje veliko srce, a na odraslima je da slijede njihov primjer. Stoga pozivamo sve učenike, roditelje i one koji će se naći u prilici, da kupe kalendar kojim će učiniti dvostruko dobro djelo te odvojenim sredstvima pomoći potrebitim učenicima i djeci sa sindromom Down.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content