Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Promocija kalendara "Velike i male zvijezde" okupila mnoga poznata lica

Datum objave: 2. prosinca 2018.

Humanitarni projekt Udruge za sindrom Down Međimurske županije, u okviru kojeg je izrađen kalendar “Velike i male zvijezde 2019” i ove je godine uspješno odrađen te je na predstavljanju kalendara aukcijom fotografija te donacijama prikupljeno oko 55 tisuća kuna.
Projekt su 2013. godine s Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, pokrenuli volonteri i entuzijasti Tamara Peras i Vjeran Žganec Rogulja. Kalendar je koncipiran tako da svaki pojedini mjesec ima priču koju čine zvijezda iz javnog života i mališani sa sindromom Down, a dosad su se snimanju pridružila mnoga poznata lica. Novcem od prodaje osiguravaju se prijeko potrebna sredstva za rehabilitaciju i terapije poput jahanja, plivanja, logopedske vježbe, rad s defektologom, fizioterapeutima i sve drugo što je potrebno za rast i razvoj mališana sa sindromom Down. „Projektom senzibiliziramo javnost o problemima koje imaju djeca sa sindromom Down, a sakupljena sredstva velika su pomoć za sve potrebe koje djeca imaju.“, dodala je predsjednica Udruge Višnja Horvat.
Na ovogodišnjem zvjezdanom nebu Velikih i malih zvijezda, uz mališane sa sindromom Down zasjali su Zlatko Dalić, Ana Rucner, Vanna, Dino Rađa, Mia Dimšić, Smiljka Bencet i Martin Sagner, Đurica Drobac, Ivana Paradžiković, Tomislav Jelinčić, Ljubomir i Jan Kerekeš, Bojan i Goran Navojec te Davor Dretar Drele. Snimanje je proteklo veselo i s puno emocija, a promocija pod voditeljskom palicom Frane Ridjana okupila je velik broj Međimurki i Međimuraca koji su pokazali veliko srce. Održana je aukcija kalendarskih fotografija koja se već tradicionalno organizira u sklopu promocije, kojoj je prisustvovao župan Međimurske županije Matija Posavec. Promociju su nastupima obogatile Čakovečke mažoretkinje, Gabrijela Hrženjak i grupa Komedija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content