Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ulaganje u najmlađe: Obnovljeni dječji vrtić u Svetoj Mariji

Datum objave: 20. listopada 2018.

Dvorište Dječjeg vrtića „Kockavica“ u Svetoj Mariji, u petak, 19. listopada bilo je ispunjeno pjesmom, recitacijom, radošću i osmijehom 46-ero mališana koji pohađaju jasličku i dvije vrtićke skupine.  Nastupima koje su s posebnim ponosom pratili roditelji, bake i djedovi, te izložbom plodova jeseni, brojni su mještani svečano obilježili otvaranje dograđenog i obnovljenog dječjeg vrtića, u kojem svoju svakodnevicu provode mališani u tri skupine, Loptice – jaslice, Zečići – srednja skupina i Leptirići – predškolci.
Ravnateljica DV „Kockavica“ Karolina Jeđut Tilošanec istaknula je da dograđenim dijelom vrtića, svih 46 mališana pružit će se još kvalitetniji i raznovrsniji sadržaji koji će zasigurno dodatno uljepšati svakodnevicu djeci, ali i djelatnicima vrtića. „Trenutno imamo rad u dvije smjene, a od ove jeseni i jasličku skupinu koja ima 10 djece. Želja nam je da raste broj djece jer sada postoje i prostorni uvjeti za boravak u predškolskoj ustanovi“.
Načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek, ponosna brzim završetkom projekta, rekla je kako je uvjerena da će Sveta Marija u narednim godinama pružiti još bolje uvjete svim mještanima kroz niz projekata koje su u pripremi, od obnove javnih zgrada i objekata do ulaganja u komunalnu infrastrukturu i turističke sadržaje. U našem vrtiću sigurno će se stvoriti brojne nove prekrasne uspomene te zahvaljujem županu Matiji Posavcu, ali i Međimurskoj županiji koja nam uvijek pomaže u ovakvim, ali i mnogim drugim projektima“.
Župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem u svom je govoru istaknuo kako je osnovni preduvjet kvalitete života u nekoj sredini standard u predškolskim i obrazovnim ustanovama. „Novim vrtićem i jaslicama, Sveta Marija i Donji Mihaljevec su primjer kako se pruža bolja kvaliteta života svih mještana, kako se ulaganjem u manja mjesta  ravnomjerno razvija cijelo Međimurje te ćemo i dalje podržati sve dobre projekte na korist razvoja svake sredine u našem Međimurju. U tijeku je osmišljavanje modela i izrada potrebnih projekata za novu školsku dvoranu čime će se realizirati još jedna želja mještana Svete Marije“.
Vrtić je blagoslovio župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije vlč. Pavao Markač.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content