Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Više od 380 tisuća kuna za 46 programa razvoja civilnog društva

Datum objave: 4. srpnja 2018.

Temeljem javnog poziva za predlaganje projekata udruga civilnog društva za financijsku potporu iz proračuna Međimurske županije za 2018. godinu, pristigle su 54 prijave. Na natječaj su se svojim projektima mogle javiti udruge građana koje su registrirane i djeluju na području Međimurske županije, koje svoju djelatnost usmjeravaju na provođenje projekata/programa kojima se zadovoljavaju potrebe njihovih članica i članova te društvene zajednice u cjelini, a koji su usmjereni na razvoj civilnog društva u Međimurskoj županiji.
 
Povjerenstvo za odabir projekata udruga civilnog društva, razmatrajući prijavljene projekte, predložilo je njih 46 za sufinanciranje iz Proračuna Međimurske županije u maksimalnom iznosu do 15.000,00 kuna.
 
Vrijednost sufinanciranja za sve odobrene projekte iznosi 386 000 kuna, a više o odabranim projektima te aktivnostima koja su dobila sredstva iz Proračuna Međimurske županije za 2018. godinu, nalaze se na slijedećem linku: https://medjimurska-zupanija.hr/2018/07/03/zakljucak-o-prihvacanju-projekata-udruga-civilnog-drustva-koji-ce-dobiti-financijsku-potporu-iz-sredstava-proracuna-medimurske-zupanije-za-2018-godinu/
 
Suradnja s udrugama u provedbi kandidiranih projekata najčešće se očituje kroz različite oblike financijske i nefinancijske podrške koje tijela javne vlasti pružaju projektima i programima od interesa za opće dobro. Ta vrsta međusektorske suradnje ima veliki potencijal za generiranje brojnih pozitivnih promjena i stvaranje prijeko potrebnih sinergija za održiv društveni i gospodarski razvoj. Tako su se spomenutim natječajem uzimali u obzir prijedlozi programa iz područja kulture, zdravstva, gospodarstva i sl.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content