Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Urbanovo 2018. – Još jedna uspješna manifestacija

Datum objave: 19. lipnja 2018.

Predsjednik Društva Hortus Croatiae David Štampar predstavio je medijima u vinariji Tomšić završno izvješće netom minule trotjedne manifestacije Urbanovo 2018. ocijenivši  je uspješnom u svakom pogledu.
-Ove godine napravili smo novi iskorak u organizacijskom smislu. Promijenili smo izgled dvorane, prezentirali novu bocu pušipela, okrenuli se novoj generaciji mladi vinskih hedonista i u svemu tome uspjeli. Imali smo goste iz cijele Hrvatske i šire, goste koji su dobri poznavatelji vina i naši sadašnji i budući poslovni partneri – rekao je Štampar naglasivši da su prihodi manifestacije bili na razini 393 tisuće kuna, a rashodi 379 tisuća, što daje poslovni rezultat od plus 14 tisuća kuna.
- Nama nije cilj zarađivati kroz ovu manfestaciju, već cijelo Urbanovo gledamo kao promociju nas vinara, ali i cijelog Međimurja i naših turističkih potencijala. Sretni smo kada uspijemo pokriti sve rashode – rekao je mladi predsjednik Društva.
Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman također je izrazila zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom, pogotovo zbog činjenice da je Urbanovo kao turistički proizvod sam po sebi motiv dolaska turista u Međimurje.
Voditelj ureda TZ Međimurske županije Rudi Grula rekao je da je u tri tjedna trajanja manifestacije u Međimurju zabilježeno 2471 dolazak i 5506 noćenja što je porast od 20-tak posto u odnosnu na isto razdoblje lani.
-To nam govori da smo na dobrom putu i da svi zajedno stvaramo prepoznatljiv turistički proizvod – zaključio je Grula. 
Sudionici konferencije najavili su i sljedeće Urbanovo. Festival pušipela tako će se odvijati od 17. do 19. svibnja 2019. u dvorani u Štrigovi, a vikend kasnije, 24. i 25. svibnja održat će se otvoreni podrumi.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1656" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content