Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisivanje Sporazuma: Međimurska županija pomaže rad udruga osoba s invaliditetom

Datum objave: 7. lipnja 2018.

Međimurska županija osiguranim sredstvima u Proračunu i ove je godine pokazala brigu za osobe s invaliditetom. Uspješan nastavak suradnje potkrijepili su danas potpisom 195.000,00 tisuća kuna vrijednih Sporazuma o sufinanciranju aktivnosti udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije. Sporazume je sa predsjednicima 13 udruga potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec.
 „Veseli me što ovakve susrete imamo svake godine, koji osnažuju našu suradnju. Prije svega čestitam Vam svima, ne samo na ovom potpisu, nego na dosadašnjem radu i činjenici da ste svojim članovima omogućili da budu ravnopravni članovi društva. Naše udruge imaju rezultate koji su među najboljima u Hrvatskoj, a često puta govorimo da je svaka zajednica onoliko uspješna koliko je uspješna njena najslabija karika, a naša je primjer dobre prakse upravo zahvaljujući Vama“, rekao je tom prilikom međimurski župan, dodavši da je Međimurska županija jedina koja u Republici Hrvatskoj osigurava financijska sredstva za osobne asistente za djecu s posebnim potrebama u vrtićima. Jednako tako, iz županijskog proračuna financira se rana intervencija, dnevni centar za starije i nemoćne osobe, centar za pomoć i njegu u kući, dnevni centar dr.Antun Bogdan, te Savez udruga za osobe s invaliditetom. Svi ovi financijski doprinosi ranjivim skupinama olakšava svakodnevni život što našu zajednicu čini kvalitetnom.
Zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva Sandra Herman kazala je kako ovo sufinanciranje olakšava rad udruga koje, osim podrške iz županijskog Proračuna, privlače sredstva i iz ostalih izvora, kako nacionalnih tako i europskih za što ih je posebno pohvalila.
Sporazume su potpisali predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije Marija Ciglar, ujedno i predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije, zatim predsjednica Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije Mirela Igrec, predsjednik Udruge invalida rada Međimurske županije Zlatko Novak, u ime Društva multiple skleroze Međimurske županije Ivan Škec, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Međimurja Branko Baksa, ispred Udruge Pomoć neizlječivima predsjednica Renata Marđetko, iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije ravnateljica Marija Puklek, predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat, predsjednica Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Međimurske županije Katica Blažeka, predsjednica Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Međimurski slatkiši“ Željka Đeri, predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović te predsjednik Županijske lige protiv raka Hussein Saghir.
Predsjednik Županijske lige protiv raka, Dr. Saghir istaknuo je kako je ovo prva godina kako je Županijska liga protiv raka uključena u ovakav sustav potpore, no županijske podrške nije nedostajalo ni prijašnjih godina.
Međimurska županija od prvog nam je dana potpora, a ova financijska podrška je od velike pomoći za naš daljnji rad“, naglasila je Željka Đeri iz Udruge „Međimurski slatkiši“.
U ime Udruge slijepih Međimurske županije ali i u ime Saveza udruga osoba s invaliditetom, obratila se Marija Ciglar zahvalivši na dosadašnjoj suradnji. Istaknula je kako je upravo podrška koju pruža Međimurska županija osnova bez koje ne bi mogli aplicirati na natječaje financirane iz EU fondova.
Na samom kraju prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Sonja Tošić – Grlač koja je kazala kako su svi ovi programi socijalne inovacije koje doprinose vidljivosti potrebitih. Zahvalila je udrugama na inicijativama koje pospješuju razvoj socijalne platforme koja djeluje kao zamašnjak cijelog društva te pridonose poboljšanju suradnje između lokalne zajednice, općine i gradova s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1635" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content