Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

OBAVIJEST o produženju roka za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada - novi rok za predaju zahtjeva do 30. lipnja 2018. godine

Datum objave: 29. svibnja 2018.

Obavještavaju se svi zainteresirani, odnosno oni koji nisu podnijeli pravovremene zahtjeve za donošenje rješenja o izvedenom stanju kao i oni kojima je podneseni zahtjev rješenjem odbijen ili obustavljen, da sukladno Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“ broj 86/12, 143/13 i 65/17) mogu podnijeti nove zahtjeve za donošenje rješenja o izvedenom stanju Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu, te u Ispostavama Prelog i Mursko Središće, najkasnije do 30. lipnja 2018. godine.
Uvjeti ozakonjenja ostaju isti, što znači da će se moći ozakoniti zgrada, odnosno rekonstruirani dio postojeće zgrade izgrađene bez akta za građenje, odnosno protivno tom aktu, vidljiva na digitalnoj ortofoto karti u mjerilu 1:5000 Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotgrametrijskog snimanja Republike Hrvatske započetog 21. lipnja 2011. godine (DOF5/2011), na kojoj su izvedeni najmanje grubi konstruktivni građevinski radovi (temelji sa zidovima, odnosno stupovima s gredama i stropom ili krovnom konstrukcijom) sa ili bez krova najmanje jedne etaže, te zgrada koja nije nedvojbeno vidljiva na DOF5/2011, uz uvjet da je vidljiva na drugoj digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave do 21. lipnja 2011. godine ili je do tog dana evidentirana na katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi.
Zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. godine neće se moći ozakoniti temeljem Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.
Također se obavještavaju svi zainteresirani da se za dodatna pojašnjenja i informacije u pogledu ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada mogu obratiti Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, sa sjedištem u Čakovcu, Ruđera Boškovića 2, te u Ispostavama Prelog i Mursko Središće.
 
Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content