Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kroz novi projekt „Empowering for growth 3“, Međimurska županija će dodjeljivati potpore za samozapošljavanje

Datum objave: 16. svibnja 2018.

REDEA d.o.o. je u svojstvu Korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 14. svibnja 2018. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Empowering for Growth 3“. Događaj potpisivanja i svečanog uručenja ugovora upriličen je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
„Empowering for Growth 3“ je projekt Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije u kojem REDEA obavlja ulogu Tehničkog tajništva.
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje je model međusektorske suradnje u pripremi i donošenju politika za jačanje ljudskih potencijala u skladu s potrebama lokalnog tržišta rada.
Projekt je pripremljen u suradnji s još 4 člana LPZ-a MŽ koji su ujedno i partneri na projektu: Međimurska županija, HZZ Područni ured Čakovec, HGK Županijska komora Čakovec i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM).
Tijekom provedbe projekta koja će trajati punih 30 mjeseci, partneri će provoditi aktivnosti rane intervencije na tržištu rada te ćemo omogućiti poduzetnicima i osnovnim i srednjim školama da uspostave suradnju kroz posjete učenika njihovim poduzećima i TICM-u. Međimurska županija će  zainteresiranim korisnicima davati potpore za samozapošljavanje, a partneri će ih pratiti u počecima njihova poslovanja. Fokus projekta je na osnaživanju mladih nezaposlenih osoba koje će kroz 5-dnevne radionice osnažiti svoje socijalne i komunikacijske vještine, a REDEA će održavati edukacije.
Projekt je službeno započeo danom potpisa i trajat će do sredine studenoga 2020. godine. Vrijednost projekta iznosi 1.707.885,43 kn.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content