Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija objavila Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u 2018. godini

Datum objave: 12. veljače 2018.

Međimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi  u 2018. godini. Nastavak je to dodjele potpora male vrijednosti, koje imaju za cilj unapređenje poljoprivredne proizvodnje, poljoprivrednim gospodarstvima s područja Međimurske županije započeto još 2014. godine. Potpore male vrijednosti dodjeljuju se za sljedeće: edukaciju, podizanje i obnovu trajnih nasada, stvaranje robne marke, zaštite međimurskih poljoprivrednih proizvoda, programe kvalitete, nabavu i postavljanje zaštitnih mreža od tuče, sudjelovanje na sajmovima i izložbama, ekološku poljoprivredu i iskorjenjivanje artritisa encefalitisa koza. Tijekom prošle, 2017. godine, dodijeljene su 202 potpore, ukupne vrijednosti 530.000,00 kuna. Korisnici potpora iz proračuna Međimurske županije mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, udruge poljoprivrednih proizvođača, udruge koje se bave razvojem ruralnog područja i očuvanjem vrijednosti sela, poduzetnici i ustanove, koji u trenutku objave Javnog poziva imaju sjedište, odnosno prebivalište i čija se proizvodnja/djelatnost odvija na području Međimurske županije. Pod poljoprivrednim gospodarstvom podrazumijevaju se obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.
Javni poziv težak 810 tisuća kuna otvoren je do utroška sredstava
Sredstva za podjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi osigurana su u Proračunu Međimurske županije, ove godine u ukupnom iznosu od 810.000,00 kuna. Ovisno o vrsti potpore definirani su i različiti intenziteti potpore. Jedan korisnik može podnijeti zahtjev za potporu po više mjera pod uvjetom da njihov maksimalni iznos ne prelazi 70.000,00 kn godišnje. Javni poziv biti će otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenog 2018., osim potpore za sudjelovanje na sajmovima, izložbama i manifestacijama gdje je rok 15. prosinac 2018. Ove godine je sama prijava na natječaj još pojednostavljena vezano za dokumentaciju koju je potrebno priložiti. Naime, prijavitelji koji se javljaju za mjeru za koju su se prijavili i prošle godine, a nisu se mijenjali podaci iz traženog Upisnika, osobne iskaznice i računa na koji će se isplatiti potpora, iste nisu dužni prilagati. Više o Javnom pozivu na https://medjimurska-zupanija.hr/2018/02/06/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-male-vrijednosti-u-poljoprivredi-medimurske-zupanije-u-2018-godini/.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content