Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

PU međimurska predstavila jedinstveni projekt u Hrvatskoj „The Honest Truth“

Datum objave: 3. studenoga 2017.

Preventivna akcija „The Honest Truth“ nova je preventivna aktivnost Policijske uprave međimurske koja će se provoditi tijekom 2017. i 2018. godine. Riječ je o pilot projektu koji za cilj ima smanjiti glavne uzročnike prometnih nesreća u kojima ljudi pogibaju, bivaju ozlijeđeni ili pak nastaje velika materijalna šteta. Predstavljanju spomenute akcije u zgradi Scheier uz nosioce projekta na čelu sa načelnikom Ivanom Sokačem, prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač ujedno i saborski zastupnik, ispred Ravnateljstva policije Sanja Veić, predstavnici Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH, predsjednica Savjeta za sigurnost prometa Međimurske županije Alenka Hošnjak. Uz njih, sudjelovali su učenice i učenici završnih razreda srednjih škola kao ciljana skupina, budući vozači i sudionici u prometa, ravnatelji te predstavnici auto škola.
Male pozitivne promjene doprinos su boljoj situaciji u cestovnom prometu
Uz suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijska uprava međimurska kao prva u Hrvatskoj  uključila se u provođenje projekta, kako bi na prihvatljiv način mladima približiti ciljeve kampanje. Do sada su policijske aktivnosti bile usmjerene na probleme konzumacije alkohola i droge, a uvođenjem ove akcije aktivnosti se šire na uočenu problematiku u cestovnom prometu gdje su glavni uzročnici nesreća i opasnosti upotreba mobitela u vožnji, nepropisna brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa, distrakcija i umor. „Iako statistički podaci nisu najpovoljniji, ovakvim akcijama želimo spriječiti katastrofalne posljedice koje se mogu desiti u prometu“ rekao je gradonačelnik Kovač spomenuvši da kao prvi u Hrvatskoj imamo video nadzor u središtu grada, preventivne programe koje se provode kroz Vijeće za prevenciju Grada Čakovca te niz drugih projekata usmjerenih na sigurnost naše zajednice. Želja je svim sudionicima u prometu skrenuti pozornost da malim pozitivnim promjenama,  možemo uvelike doprinijeti boljoj prometnoj svakodnevnici i stvaranju sigurnih uvjeta na cestama. „Kako bi projekt bio prepoznatljiv i prihvatljiv ciljanoj skupini, mladima, izrađen je promotivni materijal u obliku memorijskih blokova, kalendara, olovaka, strugalica za led koji će policijski službenici uz korisne savjete dijeliti na mjestima njihovih okupljanja. Također, u okviru akcije planiraju se aktivnosti u dječjim vrtićima i osnovnim školama u kojima bi djeca prekršiteljima uručivala materijal s pozitivnim porukama o težini prometnih prekršaja kojeg su počinili uz krilaticu „Male promjene spašavaju život“, istaknuo je načelnik Sokač.
 Naša je obaveza odgojite odgovorne, mlade ljude
Naša je obaveza osvijestiti i usmjeriti sve sudionike u prometu, a osobito one koji će to tek postati, naši mladi, na odgovorno i promišljeno ponašanje na cestama. I ovaj model i kampanja normalan je slijed aktivnosti kojim nadograđujemo i širimo prevenciju na cjelokupno stanovništvu. Uz sajam prevencije koji je iz godine u godinu, bolji i sadržajniji, COOLijadu kao najbolji projekt u Hrvatskoj, kontinuirano radimo kako bi naše najranjivije skupine, djecu i mlade, zajedničkim djelovanjem, edukacijom, radionicama te ovakvim akcijama učinili odgovornim i sigurnim dionicima u prometu. Iznimna je uloga policijskih službenika koji nesebičnim i predanim radom, stvaranjem povjerenja i interakcije doprinose kvalitetnoj zajednici – na tome im od srca hvala“, zaključio je župan Posavec.
Statističke podatke prezentirala je policijska službenica za prometnu preventivu PU međimurske, Irena Branović te ukazala kako ima prostora za napredak i poboljšanje rezultata, čemu svi moramo težiti,  a jedan od načina zasigurno je i ova nova akcija „The Honest Truth“.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1277" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content