Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dječje gradsko kazalište predstavom, druženjem i podjelom priznanja obilježilo dva desetljeća postojanja

Datum objave: 24. listopada 2017.

U Centru za kulturu Čakovec proslavljena je 20. obljetnica Dječjeg gradskog kazališta Čakovec. Nekadašnji članovi, Andro Damiš i Matko Buvač zajedno s kolegama s Umjetničke akademije u Osijeku prilikom obilježavanja dva desetljeća izveli su predstavu „Petrica Kerempuh – Tajni agent”.
Vrhunac svečanosti dogodio se u prostoru Male scene „Vinko Lisjak“ svečanim rezanjem rođendanske torte, a čast za razrezati tortu pripala je Dijani Kirić i Matku Buvaču koji s ponosom bilježe dugogodišnje članstvo u ovom kazalištu. Kroz period od kada postoji, kazalište je pohodilo oko 150 djece, a izvedena su 52 premijerna naslova dječjih predstava.
Hrvatski sabor kulture povodom 20 godina djelovanja ujedno je pritom iskoristio priliku i dodijelio kazalištu srebrnu diplomu, a svi uzvanici proslave za uspomenu su dobili prigodan poklon. Voditelj kazališta Dejan Buvač, koji je ujedno njegov pokretač i redatelj svih predstava dodijelio je priznanja i zahvalnice svim glumcima kazališta, tehničarima, scenografima, kostimografima, tekstopiscima, suradnicima, kulturno-umjetničkim udrugama i svima koji su kroz ova dva desetljeća pomagali kroz rad. Zahvalnicu je tom prilikom primila i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, koju je posebno obradovala projekcija fotografija dvadesetogodišnjeg rada s mladim glumcima koji kroz veselje prikazuju kako rad može biti jednostavan kada se radi sa srcem i u zajedništvu.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1263" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content