Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

COOLIJADA proglašena najboljim projektom u Hrvatskoj

Datum objave: 13. listopada 2017.

U sklopu 11. međunarodne konferencije o sigurnosti, u srijedu su dodijeljene nagrade iz područja preventivnih aktivnosti za 2017. godinu. Dobitnik u kategoriji najboljeg projekta lokalne i regionalne samouprave za sigurnost zajednica bila je naša Coolijada.
Ova akcija koja se na području Međimurja provodi od 2004. godine, originalni je projekt Policijske uprave međimurske, Međimurske županije te gradova Čakovec, Prelog i Mursko Središće. Tijekom svibnja organiziraju se brojni sadržaji i programi za maturante, kako bi mladi završetak srednjoškolskog obrazovanja što kvalitetnije proslavili i to bez neželjenih događaja. U sklopu akcije biraju se naj-maturanti uz pregršt zabavnih i edukativnih programa.  Akcija je odlično prihvaćena od samih maturanata, ali i njihovih roditelja te ostalih građana, a treba napomenuti da tijekom ovih 12 godina organiziranja Coolijade nije zabilježen niti jedan veći incident.
Ovu akciju žiri je među brojnim prijavljenim prepoznao  kao najbolju i najkvalitetniju, što je veliko priznanje svima koji sve ove godine sudjeluju u njenoj organizaciji. Nagradu je na svečanoj dodjeli načelniku Policijske uprave međimurske Ivanu Sokaču, županu Međimurske županije Matiji Posavcu te gradonačelniku Grada Čakovca Stjepanu Kovaču, uručio načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije RH Krunoslav Borovec. Uz njih svečanoj dodjeli nagrade nazočili su zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, pročelnik ureda za protokolarne i društvene djelatnosti David Vugrinec, voditelj službe policije Kristijan Srpak, glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal te načelnik policijske postaje Čakovec Krešimir Jurčević.
Prilikom preuzimanja nagrade, župan Posavec predstavio je suradnju lokalne zajednice sa Policijskom upravom međimurskom kroz rad Vijeća za prevenciju, rad Zaklade za prevenciju, organizaciju Sajma sigurnosti, Savjeta za sigurnost prometa te niz aktivnosti koji se tijekom godine provode u javnim, predškolskim i obrazovnim institucijama. „Preventiva često puta košta no sprječavanjem potencijalnih nesreća ona nema cijenu“, zaključak je dobitnika priznanja.
Stručni ocjenjivački sud koji je procjenjivao sve pristigle prijave bio je u sastavu: prof.dr.Vlatko Cvrtila, dekan Sveučilišta VERN, Božo Skoko sa Fakulteta političkih znanosti, Valentina Kranželić sa Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, Ana Raić Knežević, novinarka te dr.sc. Krunoslav Borovec, pomoćnik ravnatelja Policije.
Inače, ova konferencija okupila je velik broj stručnjaka s područja sigurnosti, održana je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, a otvorio ju je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Ministar je održao i uvodno predavanje na kojem je predstavio Strategiju nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske, koja je donesena krajem srpnja ove godine.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1244" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content