Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Svjetskog dana učitelja

Datum objave: 5. listopada 2017.

U povodu Svjetskog dana učitelja, 05. listopada, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku svim djelatnicima u prosvjeti i obrazovanju:
 
                 Drage moje učiteljice i učitelji, profesorice i profesori, odgojiteljice i odgojitelji, stručne suradnice i suradnici, drage naše ravnateljice i ravnatelji!
                Hvala Vam što u obavljanju jednog od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova dajete svoj maksimum, stvarate bolju budućnost i uspješne ljude koji će ovu zemlju učiniti prosperitetnijom i naprednijom. U povodu Svjetskog dana učitelja želim Vam čestitati na svakom Vašem radu, projektu, svakom odrađenom školskom satu, putovanju, mentorstvu, izraziti zahvalnost i osobito poštovanje. Prepoznato je da su s aspekta pojedinca, iskustva u dječjoj dobi temelj razvoja preduvjeta kasnijeg uspješnog učenja, uspješnog života, ali i uspješne zajednice. Prvi koraci u životnoj priči, razvoju i napretku svakog od njih počinje upravo s odgajateljem, mentorom, s učiteljem ili profesorom koji u njega vjeruje, koji ga usmjerava, daje mu poticaj za daljnji napredak i prevladavanje zapreka, vodeći ga pritom do novih spoznaja, kako školskih tako i onih životnih. Stoga riječ hvala koju rijetko tražite za svoj posao, nikako nije dovoljna, no nadam se da ćete veliko i iskreno hvala u ime Međimurske županije prihvatiti na Vaš dan, 5. listopada.
Ima jedna mudra misao koju je izrekao Sofoklo, a koja donosi slikoviti prikaz kao najbolji dokaz koliko su za jedan narod, regiju i sve nas, važni obrazovanje i učitelji. Rekao je da Atena nema krojača, svi bi Atenjani bili goli, da Atena nema obućara, svi bi Atenjani bili bosi, a da Atena nema učitelja, ne bi bilo ni Atenjana. Stoga hvala što ste tu, što učenicima pružate obrazovanje temeljeno na visokim standardima, škole činite mjestima u kojima se djeca osjećaju dobrodošlima, ohrabrenima, sretnima i u kojima se prema svakom djetetu odnosi s dostojanstvom, omogućujući mu tako da ispuni sav svoj potencijal. Svi mi na svojem putu uvijek znamo cijeniti sve koji su u nas vjerovali, a to ste upravo vi. U radu na odgoju i obrazovanju generacija koje su iza i pred nama, pomažemo Vam koliko je god u našoj moći i obrazovanje kao i naše mlade i Vas, stavljamo na vrh prioriteta, u vidu projekata, po čemu smo zajedničkim radom prvi i jedinstveni, besplatnim udžbenicima i prijevozom za sve školarce, te projektom asistenata u nastavi, dogradnjom naših škola, uvođenjem novih sadržaja, provođenjem europskih projekata… Pozivam Vas da  tako i dalje nastavimo, za sretno djetinjstvo naše djece, njihovo kvalitetno školovanje i budućnost u kojoj će znači primijeniti, cijeniti i svojoj okolini vratiti sve što ćemo im pružiti. Želim Vam stoga sretan Dan učitelja, nastavak uspješnog rada, mnogo inspiracije i kreativnih sati, da uživate u svakoj sekundi svog životnog poziva, ali i da u svakom tom trenutku budete svjesni svoje važnosti za kraj u kojem živite i radite! 

                                                                                                                                                              ŽUPAN

                                                                                                                                             Matija Posavec, mag. ing.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content