Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veselo druženje u Međimurskoj županiji s mališanima Dječjeg vrtića Vjeverica

Datum objave: 4. listopada 2017.

U prvom tjednu listopada, svake se godine obilježava  Dječji tjedan, kao tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Tim je povodom tridesetak mališana Dječjeg vrtića Cipelica, Područnog odjela Vjeverica iz Čakovca u pratnji svojih odgojiteljica Sanje Solak i Ivane Novak Domjanić odlučilo jedan dan u svom tjednu izdvojiti za posjet zgradi Međimurske županije, te se  upoznati s institucijom. Tom su ih prilikom u Velikoj vijećnici dočekali župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica Sandra Herman te Blaženka Novak, viša stručna suradnica za prosvjetu i kulturu u UO za društvene djelatnosti.
„Srčeka“ postavljala pitanja i pjevala u Velikoj vijećnici
Iskreno i otvoreno, samo kako djeca znaju i umiju, postavljali su za njih iznimno važna pitanja, predstavljali svoje ideje i zamisli te sudjelovali u raspravi, baš kao pravi vijećnici. Strpljivo i na razumljiv način, domaćini su se trudili odgovoriti na sve upite te im približiti svoj rad te sve što rade upravni odjeli kako bi stanovnicima Međimurja, a ponajviše djeci, život bio ljepši i ugodniji.  Koliko znaju, djeca su pokazala kroz razgovor s domaćinima, a koliko su vrijedni i marljivi kroz prigodan poklon, kojeg su uz pomoć svojih teta napravili te ga poklonili županu Posavcu.
Za kraj, ova vesela skupina „Srčeka“ otpjevala je dvije pjesme „Kad se male ruke slože“ i „Muharu“ u čemu su im se pridružili i županijski čelnici. Veselo druženje zaključeno je slatkim paketićima i nezaobilaznom fotografijom za uspomenu.
Spomenimo, da je ove godine Dječji tjedan započeo u ponedjeljak 02. listopada 2017. na Međunarodni dan djeteta, a završava u nedjelju 08. listopada 2017.
 
[ngg_images source="galleries" container_ids="1232" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content