Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Križovcu obilježeno 10 godina Javne ustanove „Međimurska priroda“ uz promociju fotomonografije

Datum objave: 15. rujna 2017.

U Centru za posjetitelje u Križovcu obilježeno je 10 godina rada Javne ustanove „Međimurska priroda“, te je za tu prigodu ujedno priređena i predstavljena fotomonografija „Međimurska priroda iz blata i zlata“. Na samoj svečanosti obilježavanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, uz predsjednicu Upravnog vijeća ustanove Dragicu Vugrinec. Svoju podršku su dali i bivši župani Josip Posavec i Ivica Perhoč, predstavnici međimurskih općina i gradova te osobe iz sektora zaštite prirode i drugih javnih službi Republike Hrvatske, uz domaćinstvo ravnatelja „Međimurske prirode“ Siniše Goluba.
Međimurska priroda iz blata i zlata u 80 fotografija
„Osnivanje ove javne ustanove prije 10 godina svakako je imalo svoju svrhu te tijekom tog perioda opravdalo svoje postojanje. Uvjeren sam kako je u ovoj fotomonografiji samo djelić svega što je učinjeno, a pred nama je u segmentu zaštite prirode još puno neiskorištenih potencijala. Ima posla, ali i izazova kojima ćemo našu sredinu učiniti još boljom i kvalitetnijom, zahvaljujući i Vama“, rekao je međimurski župan. Priroda koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, četvrtina Međimurja koje je zaštićeno kao Regionalni park Mura-Drava, pregled svakog kutka koji je pod posebnom opaskom ustanove, nalaze se unutar 80 fotografija koje su pripremili stručna voditeljica Mihaela Mesarić uz pomoć fotografa Davorina Mancea te ravnatelja ustanove, ali i materijalnu potporu Međimurske županije.
„Danas obilježavamo jubilej malom svečanošću i promoviramo knjigu, prvi pregled svega što je službeno zaštićeno na području Međimurja. Štiti se od 1963. godine, a tek u 2017. smo prvi puta javnosti podastrijeli sve što je zaštićeno, u ovim koricama knjige“, istaknuo je Golub te zahvalio županu na podršci. Povodom prvog desetljeća aktivnog upravljanja ove male, ali velike ustanove u koju je uloženo mnogo truda, rada i nesebičnog davanja, ravnatelj je iskoristio priliku kako bi nazočnima predstavio kolege s kojima svakodnevno radi i djelu, to su redom Mihaela Mesarić, Velimir Bašek, Zvonimir Varga, Zoran Šardi, Danica Turk, Zdravko Jurović, Zoran Mikulić, Suzana Jambrošić i Ivana Rojko, koji su nesebični čuvari Međimurske prirode. Na kraju druženja međimurski župan i predsjednica Upravnog vijeća simbolično su odrezali prvi komad torte za prvih 10 godina postojanja ove živopisne ustanove.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1195" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content