Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nova ulaganja u međimursko zdravstvo, župan djelatnicima Hitne predao reanimobil i opremu vrijedne 700 tisuća kuna

Datum objave: 30. kolovoza 2017.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije od danas je bogatiji za novi reanimobil, a sada se možemo pohvaliti kako u Međimurju zaista imamo vozila prilagođena najmodernijim standardima hitne medicinske pomoći. Tim hitne sada je jedna od bolje ekipiranih u zemlji, jer su im osim vozila uručena zaštitna radna odjeća prema najnovijim standardima. Potrebu da svi pacijenti budu sigurni na sjeveru zemlje i da im pomoć dolazi pravovremeno, odavno je prepoznala Međimurska županija na čelu sa županom Matijom Posavcem koji je ujedno danas, u pratnji pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branka Sušeca, ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr. sc. Tomislavu Novinščaku i predsjedniku Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Dragi Starčeviću, dr. med. spec. opće kirurgije, uručio ključeve njihovog novog vozila. „Ovim vozilom moderniziramo i pomlađujemo svoj vozni park i mislim da će na cesti lijepo biti vidjet ovakav siguran auto, a ne one iz prošlog vremena. To je vozilo nove generacije, Volkswagen T6 s potpuno novim motorom i koncepcijski potpuno drugačije od prijašnjih s novim mogućnostima“, rekao je na primopredaji Damir Tota, voditelj voznog parka Zavoda i zahvalio Županiji na razumijevanju potreba modernog zdravstva.
Međimurje među prvima primjenjuje najnovije standarde u zdravstvu
 „Veseli da se možemo ponovo s nečim pohvaliti, a to je da smo jedna od prvih županija koja je primijenila nove standarde pisane krajem 2016. i da smo među prve tri županje koje imaju novu radnu odjeću i vozilo, reanomobil sklopljen potpuno po novim standardima. Reanimobil je vozni prijevozni prostor gdje se može obavljati reanimacija u hodu, u vožnji tijekom transporta vitalno ugroženog pacijenta s bolnice ili neke od intervencija, pa vam je jasno zašto je prijeko potreban“, rekao je ravnatelj te dodao kako je vozilo opremljeno defibrilatorima, respiratorima, EKG uređajima, raznim drugim potrepštinama potrebnim za reanimaciju, ali obuhvaća i druge specifičnosti, kao što su nova rasvjetna tijela integrirana u vozilo i prilagođenost vozaču u vožnji.
Uskoro kreće i obnova prilaza hitnoj i ulaza u bolnicu
Ovom donacijom zajedno vrijednom nešto manje od 700 tisuća kuna, osiguranom iz proračuna Međimurske županije preko decentraliziranih sredstava, dokazano je kako se u Međimurju znaju prepoznati potrebe u održavanju sustava zdravstva koji je u prvom redu okrenut građanima. „Ovo je ulaganje u zdravlje naših stanovnika jer smo svjesni kako je brzina ključna i upravo brzina reakcije često spašava živote. Reanimobil vrijedan 550 tisuća kuna tome će itekako pridonijeti te će biti cijelo vrijeme na terenu, koliko čujem već sutra je spreman za intervenciju. 133 tisuće kuna ujedno smo  namijenili i za opremu gdje će djelatnici, liječnici i osoblje biti vidljiviji“, naglasio je međimurski župan, predao ključeve voditelju voznog parka i dodao kako im želi što manje intervencija. „Iako svjesni kako se one ne mogu spriječiti, ono što možemo je omogućiti da budu brze, kvalitetne i pravovremene“, dodao je Posavec naglasivši profesionalnost svih djelatnika Zavoda koji su građanima dostupni 24 sata dnevno.  
U planu je niz investicija u svim segmentima djelovanja, a koje se ne tiču samo Zavoda za hitnu medicinu već i Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja i Županijsku bolnicu Čakovec. Tako, nakon što je nedavno otvorena ispostava Hitne u Murskom Središću za što Županija izdvaja više od 350 tisuća kuna, već traju pregovori da se tamošnji tim pojača liječnikom. „Jednako tako potpisan je ugovor u Vladi RH težak 50 milijuna kuna za potpunu rekonstrukciju Županijske bolnice gdje će se uskoro potpuno rekonstruirati zgrada stare interne, a uskoro ćemo obnoviti i prilaz samoj hitnoj i ulaz u bolnicu, da bude praktičniji, sigurniji i prilagođen pacijentima“, zaključio je župan.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1169" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content