Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

11. Festival zlevenke, vina i tamburice u Sumartonu

Datum objave: 28. kolovoza 2017.

Proteklog je vikenda u mađarskom Sumartonu održan 11. Festival zlevenke, vina i tamburice. Događaj koji već tradicionalno spaja Hrvate s obje strane Mure, ove su godine svojim dolaskom poduprli zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Općine Goričan Mario Moharić, načelnica Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek, Miljenko Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec, Ljubomir Grgec, načelnik Općine Kotoriba, Josip Gradečak, predstavnik Grada Preloga te mnogobrojni mještani.
Uz bogat kulturni program, pjesmu i ples, manifestaciju su oplemenile gastronomske delicije, osobito na daleko poznata zlevenka u kojoj su mogli uživati posjetioci i gosti. Također, predstavljena su i vrhunska vina toga kraja, no najvažnije od svega, ipak je najvažnija bila ta neraskidiva suradnja i prijateljstvo ljudi s hrvatske i mađarske strane koji se njeguju dugi niz godina.
Veseli me što sam i ove godine dio ovog Festivala, kojemu se uvijek rado i iznova vraćam. Na ovom se mjestu njeguje hrvatska riječ, kultura i običaji, stvaraju se prijateljstva te potiče suradnja, što je od iznimne važnosti za žitelje s obje strane Mure. Takve manifestacije i priredbe  Međimurska županija uvijek podupire,  a tako će nastaviti i u budućnosti“, istaknuo je Grivec u svom obraćanju.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1163" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content